Що не варто їсти перед тренуванням

0
Продукти, які не варто їсти перед тренуванням
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Дехто тренується на голодний шлунок, але більшість робить невеликий перекус. Це робиться, щоб отримати енергію і досягти у спортзалі найкращих результатів. Але не будь-яка їжа підійде для цих цілей, а якась може навіть нашкодити. Тож яку їжу краще не їсти перед походом до спортзалу.

Жирна їжа та фастфуд

Смажена яєчня, гамбургер або картопля фрі – не найкращий перекус перед тренуванням. Фастфуд та смажена їжа, як правило, перенасичена жирами. Через це процес травлення уповільнюється, що позначається на продуктивності спортсмена.

Крім того, жирна їжа може провокувати здуття живота та виникнення судом, а це завадить вам нормально тренуватися.

Молочні продукти

Близько 15% дорослого населення страждає на непереносимість лактози. Тому молочні продукти, випиті перед тренуванням, можуть призвести до болю в епігастральній ділянці та нетравлення. Це ж стосується приготування різних коктейлів на основі молока – вам запросто може захотітися до туалету серед тренування.

Бобові

Горох, квасоля, сочевицю, сою або нут краще не їсти перед тренуванням. Бобові осідають у шлунку і можуть викликати підвищене газоутворення. Справа в тому, що не у всіх людей фермент галактозу, відповідальний за розщеплення бобових, виробляється у необхідному обсязі.

Капуста

У звичайний час цей овоч дуже корисний організму, зокрема тим хто слідкує за своєю фігурою. Але це не найкращий перекус перед тренуванням. Адже капуста містить сірку та грубу клітковину. І якщо з’їсти такий салат перед походом у спортзал, можна зіткнутися з метеоризмом і навіть кишковими коліками.

Солодощі та газовані напої

Не рекомендується перед тренуванням вживати їжу з високим вмістом цукру або його замінниками, створені на основі кукурудзяного сиропу або інших добавок на основі фруктози. Адже це може призвести до різкого падіння рівня глюкози в крові, через що під час тренування можлива поява відчуття втоми і занепаду сил, а також зіткнутися з запамороченням і нудотою.

попередня статтяЯк зварити кукурудзу за 15 хвилин, щоб потім не гризти тверді зерна
наступна статтяЯкі помилки допускають в застосуванні попілу на ділянці
Незвичне поєднання: головний редактор розділу “Фітнес” і садівник-аматор з цікавим багажем знань. Розповім все про здоровий спосіб життя, а також поділюсь секретами вирощування здорового урожаю.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я