6 причин замінити важкі тренування на легші: думка фахівців

0
6 причин замінити важкі тренування на легші: думка фахівців
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Навіть якщо ти новачок у світі фітнесу, то вже напевно стикалася з загальною переконаністю: на тренуванні треба виснажити себе, отже, інакше ніякого результату не буде.

Фізичні вправи часто асоціюються у нас із максимальною напругою: якщо вже присідати, то зі штангою, якщо бігти — то кілометри. Проте експерти вважають, що не варто так «вбиватися» і має сенс придивитися до низькоінтенсивних навантажень.

“Низькоінтенсивні тренування припускають, що ви займаєтеся на рівні 57-63% від максимальної частоти серцевих скорочень у стабільному і постійному темпі протягом 30 хвилин або більше”, – пояснює тренер Брайан Нуньєс. Такий вид навантажень має свої переваги, якими не варто нехтувати.

Зросте активність мозку

Дослідження 2019 року, проведене вченими з Університетської клініки Бонна показало, що низькоінтенсивні тренування позитивно впливають на когнітивні функції та допомагають згладити симптоми психічних захворювань.

Знижується ймовірність травми

«Вибираючи менш інтенсивний темп, ви менше навантажуєте м’язи та суглоби — а отже, і ймовірність травмувати їх падає», — пояснює сертифікований персональний тренер Джессіка Домі. Більше того, людям, які тривалий час мало рухалися і вели сидячий спосіб життя, низькоінтенсивні тренування допоможуть позбутися болю, що виникли через це, і відчуття скутості.

Ти можеш займатися де завгодно

Якщо ти йдеш у спортзал або на тривалу пробіжку, то тобі треба правильно одягнутись, поїсти, налаштуватися на тренування та дістатися місця, де воно пройде. Низькоінтенсивні навантаження набагато «дружелюбніші»: наприколад, прогулянка або заняття з йоги. Це дозволить заощадити час і сили, завдяки чому ти рідше пропускатимеш заняття.

Ти зможеш працювати у режимі багатозадачності

Звичайно, ми всі прагнемо зворотного, але іноді в добу просто не вистачає часу, щоб все встигнути. Якщо ти коли-небудь пробувала говорити, коли біжиш, то, напевно, знаєш — виходить так собі. А ось під час прогулянки можна поговорити з подругою по телефону, послухати подкаст або навіть провести ділову зустріч.

Ти відчуєш приплив енергії

Дослідження, проведене 2008 року в Університеті Джорджії, показало, що люди, які обирають низькоінтенсивні тренування, не просто втомлюються менше — після занять вони відчувають себе сильнішими і наповненими. Це — один із головних бонусів, адже нерідко після фітнесу нам треба працювати чи займатися побутовими справами.

Ти не кинеш тренування

Все просто – якщо тренування тебе не вимотують, їх просто вписати в своє життя, вони не вимагають дорогої амуніції або покупки абонементу у фітнес-зал, то ти з більшою ймовірністю не відмовишся від них після кількох разів.

Це дуже важливо, адже регулярність – запорука результату. Тож придивись до низькоінтенсивних тренувань – прогулянок, йоги, танців, повільного бігу та їзди на велосипеді – можливо, це саме те, що тобі потрібно!

попередня статтяЯк правильно вибрати заморожену рибу в магазині: 5 секретів від професіонала
наступна статтяВи здивуєтеся: 7 продуктів, які не можна зберігати у холодильнику
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я