Схуднення за допомогою кориці – міф чи правда

0
Схуднення за допомогою кориці – міф чи правда
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Ця знайома всім ароматна спеція насправді корисна для здоров’я. Як куркуму та інші приправи, корицю століттями застосовували у традиційній медицині. Мелену корицю виробляють із кори кількох різновидів дерев із роду Cinnamomum.

Дослідження довели, що ця спеція наділена протимікробними, протизапальними, протидіабетичними та протираковими властивостями. Багато хто вірить, що кориця допоможе при схудненні і навіть бореться з недосконалістю шкіри. Розбираємось, чи це так.

Діабет

Кориця насправді значно впливає на рівень цукру в крові. Однак, незважаючи на це, поки що неясно, яка саме кількість кориці є оптимальною в цьому випадку. Занадто велика кількість кориці має побічні ефекти, а надмірне зниження цукру в крові теж може негативно позначитися на здоров’ї.

Кориця та схуднення

Ця спеція допомагає не лише зменшити рівень глюкози в крові, та й скоротити додавання цукру. Проте чудеса кориця не обіцяє. 6 калорій, 1 грам клітковини та 2 грами вуглеводів на чайну ложку – завдяки цьому кориця може стати особливим бонусом для тих, хто прагне схуднути.

Ароматна спеція підвищує природну насолоду продуктів і надає їм такий смак, ніби там більше цукру, ніж насправді. І це унікальна властивість для всіх, хто худне. Вівсяна каша або навіть простий грецький йогурт може перетворитися на смачний десерт — і ніякої шкоди фігурі.

Цю спецію можна додавати і в домашні маски для обличчя з медом та лимоном. Завдяки антибактеріальним властивостям маска допоможе у позбавленні від недосконалостей шкіри, але варто бути обережними і уникати особливо чутливих ділянок біля очей і рота.

Як використовувати корицю

Експерти сходяться на думці, що від половини до цілої чайної ложки на день — оптимальна кількість спеції, яка виявиться корисною для здоров’я. Кориця універсальна – її можна використовувати не лише для основних страв, але й для десертів. М’ясо і навіть омлет матимуть інший смак, якщо додати дещицю кориці. Апетитні булочки, банановий хліб, печиво, какао та ранковий смузі – простір для фантазії необмежений.

попередня статтяЕксперти розповіли, чим корисна кокосова вода для тонкого волосся
наступна статтяДієтолог назвала 5 продуктів, які допоможуть боротися зі старінням
Незвичне поєднання: головний редактор розділу “Фітнес” і садівник-аматор з цікавим багажем знань. Розповім все про здоровий спосіб життя, а також поділюсь секретами вирощування здорового урожаю.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я