3 причини, чому неможливо скинути 5 кілограмів за 30 днів

0
3 причини, чому неможливо скинути 15 кілограмів за 30 днів
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

У нашому житті успіх часто визначається швидкістю: чим швидше ви досягаєте поставленої мети, тим успішнішою ви здаєтеся в очах інших. Але у разі успішного схуднення така стратегія не працює. Ось три аргументи на користь того, що вам не варто намагатися швидко позбутися ненависних кілограмів.

1. Ви втрачаєте багато м’язів

Не секрет, що під час схуднення наша вага знижується не лише за рахунок втрати жирових відкладень: разом із жиром ми втрачаємо і м’язову тканину – більшою чи меншою мірою. Ступінь втрат м’язів залежить від багатьох чинників. Так ось, крім кількості білка в раціоні та наявності силових тренувань у розкладі, істотну роль у цьому питанні відіграє масштаб енергетичного дефіциту – чим більший дефіцит калорій, тим суттєвіше «сипляться» м’язи.

Замість того, щоб необачно перейти на 1500 ккал і втратити всі свої м’язи, краще почніть дотримуватися поміркованого дефіциту і подбайте про те, щоб у тарілці було досить смачного білка, а на тренування відведіть хоча б три дні на тиждень. Це дозволить вам зберегти м’язи, від чого користь буде всьому: і вашій фігурі, і вашому здоров’ю, і вашій самооцінці.

2. Ви не отримуєте достатньо поживних речовин

Їжа – це не тільки калорії, а й нутрієнти (поживні речовини), які потрібні нам для здоров’я та довголіття. Урізаючи перші, ми неминуче обмежуємо себе у достатній кількості других. Чим більш агресивного дефіциту калорій ви дотримуєтеся, тим складніше вам скласти збалансований раціон харчування, щоб у ньому був необхідний мінімум потрібних макронутрієнтів, клітковини, мінералів та вітамінів.

Не дайте своєму енергетичному дефіциту перетворитись на дефіцит нутрієнтів: не намагайтеся урізати калорії більше, ніж це необхідно для результату. Подбайте про своє здоров’я, яке розумніше зберегти, ніж повертати потім наново.

3. Ви не встигнете підготуватися до нового життя

Насправді схуднути не так складно, як зберегти отриманий результат: 90% схудлих протягом п’яти років повертаються до своєї колишньої ваги, або навіть набирають більше. Виною тому в більшості випадків є відсутність нових здорових звичок та навичок, пов’язаних із харчуванням. Припустимо, у вас є подруга Ганна, яка взяла себе в руки, обмежила у всьому, що могла, і за місяць скинула 5 кг. Красуня! Але що чекає на неї далі? Продовжувати терпіти голод і поневіряння вона уже не в змозі, бо грамотно будувати раціон – не навчилася. У неї не було на це часу – Ганна протягом місяця мужньо боролася з голодом. Найімовірніший сценарій – ваша подруга повернеться до того ж стилю харчування, за яким така заскучала і через який вона, власне, і змушена була худнути.

Не будьте як Ганна. Якщо ви поставили собі за мету не тільки скинути зайву вагу, але й залишитися в новій вазі, дайте собі час на те, щоб почати харчуватися смачно і збалансовано, навчитися грамотно складати свій раціон і прищепити нові корисні звички. Так, на це потрібно більше часу, але результат того вартий.

попередня статтяДієта довгожителів: як харчуватися, щоб не старіти
наступна статтяКосичка з «бульбашками» – наймодніша зачіска цієї весни
Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, факультет журналістики. Головний редактор розділів “Краса”, “Лайфстайл”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я