Не обов’язково 10 тисяч: експерти розповіли, скільки кроків на день потрібно робити насправді

0
Не обов'язково 10 тисяч: скільки кроків на день потрібно робити насправді
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Американські вчені з Массачусетського університету визначили достатню кількість кроків для зниження ризику передчасної смерті. Дослідження на цю тему вони опублікували в Jama Network Open.

Подробиці

На думку фахівців, норму в 10 тисяч кроків, встановлену раніше, завищено. І для підтримки здоров’я людині достатньо 7 тисяч кроків.

Вченим вдалося з’ясувати це за допомогою експерименту, який вони проводили 13 років (з 2005 до 2018). Експерти спостерігали за двома тисячами добровольців, вік яких у середньому не перевищував 45 років. Участники випробовування протягом цього часу носили акселерометри – пристрої, що вимірюють кількість кроків на добу та швидкість пішохода.

Потім дослідники порівняли показники всіх добровольців. З’ясувалося, що у людей, які в день робили не менше ніж сім тисяч кроків, ризик передчасної смерті знижувався на 50-70 відсотків порівняно з менш активними американцями. При цьому швидкість пішохода виявилася не важливою.

Також дослідники визначили, як на цей показник впливає перевиконання денної норми: згідно з отриманими даними, зайві кроки ніяк не позначаються на ньому.

Раніше лікар-дієтолог, ендокринолог Альбіна Комісарова коментувала усталену норму. За її словами, для підтримання здоров’я достатньо половини цієї звичної норми.

попередня стаття4 вітаміни та мікроелементи, що сприяють прискоренню метаболізу
наступна статтяДієтолог назвав справжній ефект від лимона та меду при зараженні вірусом
Незвичне поєднання: головний редактор розділу “Фітнес” і садівник-аматор з цікавим багажем знань. Розповім все про здоровий спосіб життя, а також поділюсь секретами вирощування здорового урожаю.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я