...

Не обов’язково 10 тисяч: експерти розповіли, скільки кроків на день потрібно робити насправді

Підпишіться на нас:

Американські вчені з Массачусетського університету визначили достатню кількість кроків для зниження ризику передчасної смерті. Дослідження на цю тему вони опублікували в Jama Network Open.

Подробиці

На думку фахівців, норму в 10 тисяч кроків, встановлену раніше, завищено. І для підтримки здоров’я людині достатньо 7 тисяч кроків.

Вченим вдалося з’ясувати це за допомогою експерименту, який вони проводили 13 років (з 2005 до 2018). Експерти спостерігали за двома тисячами добровольців, вік яких у середньому не перевищував 45 років. Участники випробовування протягом цього часу носили акселерометри – пристрої, що вимірюють кількість кроків на добу та швидкість пішохода.

Потім дослідники порівняли показники всіх добровольців. З’ясувалося, що у людей, які в день робили не менше ніж сім тисяч кроків, ризик передчасної смерті знижувався на 50-70 відсотків порівняно з менш активними американцями. При цьому швидкість пішохода виявилася не важливою.

Також дослідники визначили, як на цей показник впливає перевиконання денної норми: згідно з отриманими даними, зайві кроки ніяк не позначаються на ньому.

Раніше лікар-дієтолог, ендокринолог Альбіна Комісарова коментувала усталену норму. За її словами, для підтримання здоров’я достатньо половини цієї звичної норми.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я