Як пережити відмову від цукру: 19 порад, щоб подолати звичку

0
Як пережити відмову від цукру: 19 порад, щоб подолати звичку
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Скільки разів ви намагалися відмовитись від цукру? Судорожно проходили повз кав’ярню, яка стала обов’язковою точкою на вашому маршруті по дорозі на роботу, уважно вивчали склади і засмучувалися щоразу, що жоден із снеків не залишиться в вашому кошику. Знайомо? Видихайте: ви не одні. І ось кілька простих кроків, виконавши які, ви все ж таки зможете відмовитися від цукрової залежності, не переживши при цьому подібних «мук».

  1. Підготуйтеся . Перед тим як ви наважитесь на втечу від «білого ворога», підготуйте шляхи відходу. Звільніть шафи та холодильник від солодощів, які у найкритичніший момент трапляються на очі.
  2. Уникайте падіння цукру в крові. Не допускайте цього, додайте до свого раціону більше клітковини, що міститься в цільнозерновому хлібі, пасті, кіноа, рисі та вівсянці.
  3. Знайдіть корисну альтернативу. Жменя горіхів чи сухофруктів успішно замінить вам снеки, які ви звикли брати на касі у супермаркеті. А якщо посипати ядра перцем, ваші смакові рецептори не залишаться у боргу: відчуття будуть не менш яскравими, ніж при поїданні шоколаду.
  4. Забудьте про дієтичні напої. Найчастіше у складі дієтичних напоїв присутній замінник цукру – сахарин, сукралоза. Такі продукти часто називаються низькокалорійними, але через хімічний склад уповільнюють обмін речовин. Тому нічого немає краще за склянку води з часточкою лимона і свіжою м’ятою.
  5. Розбудіть органи чуття. Можливо, це прозвучить дивно, але деяким допомагає стручок ванілі: його потрібно просто нюхати щоразу, коли хочеться солодкого. Так-так, запах ванілі допомагає подолати потяг до цукру.
  6. Звертайте увагу на склад. Крім цукру зверніть увагу на мед, фруктозу, сиропи, концентрати фруктового соку. І не забувайте: чим вищий інгредієнт у списку, тим більший його вміст у продукті.
  7. Плануйте свій день. Нехай ваші будні нарешті стануть продуктивними. Призначайте зустрічі, займайтеся навчанням. Це допомагає відволіктися від настирливих думок про солодощі.
  8. Не допускайте сильного голоду. Роздробіть своє харчування. Намагайтеся їсти частіше, наприклад, кожні три години. Так у вас буде набагато більше шансів зробити свідомий вибір не на користь цукру.
  9. Додайте спеції. Дрібка кориці в ранкову порцію вівсянки допоможе урізноманітнити сніданок і знизити рівень цукру в крові.
  10. Вдарьтеся у спорт. Якщо ваші стосунки з цукром мають психологічну основу, то на допомогу прийдуть ендорфіни, які виробляються у процесі занять спортом. Саме час навідатися до фітнес-залу.
  11. Відповідально плануйте свої перекушування. За статистикою, люди перевищують норму калорій на 50% через перекушування. Продумайте заздалегідь, чим ви харчуватиметеся протягом дня. Додайте продукти з високим вмістом білка. Лайфхак: спробуйте почистити зуби після їжі, підсвідомість сприйме цей сигнал як закінчення трапези.
  12. Дозуйте. Не відмовляйтеся від цукру різко: швидше за все, це буде надто складно для вас. Тому з кожним днем ​​зменшуйте кількість, щоби без стресу пережити відмову. Вранці додайте в каву на одну ложку менше, на перекус візьміть замість яблука селеру.
  13. Слідкуйте за сном. Нестача сну впливає не тільки на ваш зовнішній вигляд, але й посилює потяг до солодкого. Висипайтеся, знайдіть свій режим. В ідеалі, спробуйте досягти природного пробудження.
  14. Їжте більше овочів. Вибираючи між фруктами та овочами, віддавайте перевагу другому. Овочі містять усі необхідні мікроелементи, а клітковина дозволить залишатися енергійною протягом усього дня і знизити потяг до солодкого.
  15. Більше прогулянок. Додайте до свого розкладу вечірні прогулянки: так ви зможете уникнути перегляду вечірніх шоу перед телевізором, адже такі «сеанси» незмінно супроводжує не найкорисніша їжа.
  16. Змініть своє мислення. Не сприймайте відмову від цукру як покарання. Сфокусуйтеся на результаті, якого ви досягли. Хваліть себе частіше, заведіть щоденник: це допоможе вам переналаштувати себе, відвести думки в позитивний напрямок.
  17. Їжте повільно. Підключіть смакові рецептори. Насолоджуйтесь процесом. Не думайте, який десерт на вас чекає наприкінці вечері. Згадуйте принцип “тут і зараз”.
  18. Готуйте самостійно. Якщо ви уважно вивчаєте склади, то, напевно, помічали, що в багатьох «несолодких» продуктах присутній цукор — і далеко не в кінці списку. Тому запасіться часом і рецептами: домашня їжа не міститиме подібних сюрпризів, адже ви самі контролюєте її вміст.
  19. Придумайте план Б. Коли в черговий раз вас потягне на солодке, нехай у вас будуть напоготові ягоди, горіхи, фрукти. Купуйте їх заздалегідь та тримайте на такий випадок.
попередня статтяЗміцнення ясен народними засобами
наступна статтяЕксперти розповіли, в який час найкраще лягати спати
Незвичне поєднання: головний редактор розділу “Фітнес” і садівник-аматор з цікавим багажем знань. Розповім все про здоровий спосіб життя, а також поділюсь секретами вирощування здорового урожаю.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я