Експерт розповіла, як схуднути і більше ніколи не повнішати

0
Як схуднути і більше ніколи не повнішати
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Щоб мати фігуру мрії, скинувши парочку, а може, й десяток зайвих кілограмів, потрібно не лише змінити спосіб харчування — це, як відомо, 80% успіху, — а й запровадити у своє життя регулярні тренування. Найчастіше найскладнішим виявляється досягнення цілі, та її утримання. Особливо важко доводиться тим, хто схильний до повноти, адже якщо дати слабину, піти шляхом неправильного способу життя, зайва вага може повернутися в подвійному розмірі. Погодьтеся, короткочасний результат нікому не потрібен, тому далі наведемо поради професіонала, який точно знає, що потрібно робити, щоб цього ніколи не сталося.

Аніта Луценко, найпопулярніший тренер України , мотиватор і експерт здорового харчування:

«Для того щоб результат ваших праць був тривалим, необхідно підійти до цієї справи свідомо і відповідально. Потрібно розуміти, що довгострокова перспектива мати гарне і здорове тіло — це насамперед ментальна робота над собою, ваш внутрішній стан має бути готовим до змін — поставте собі за мету, почніть змінювати спосіб життя і отримувати задоволення від процесу.

Баланс між тренуваннями та відпочинком

Перше, на що потрібно звернути увагу, — баланс між тренуваннями та відпочинком. Після інтенсивних занять спортом тілу та нервовій системі потрібен відпочинок, оскільки відновлення – важливий процес. Показувати чудові результати на тренуванні можна лише тоді, коли на це є сили. Уникайте ефекту перетренованості, інакше він зіграє з вами злий жарт: наприклад, вага стане, ще гірше, якщо стрілка ваг стрімко піде вгору без явних на те причин.

Відновлюватись можна по-різному, але необхідно враховувати головні складові цього процесу:

  • повноцінний восьмигодинний сон,
  • розслаблення (гаряча ванна, медитація, похід у спа),
  • повний відпочинок від фізичних навантажень.

Пам’ятайте, що саме уві сні відбувається комплексне відновлення розумового, психічного та фізичного здоров’я. Намагайтеся лягати спати в один і той же кожного дня, також простежте, щоб у спальні було прохолодно (провітріть перед сном) і тотальний блекаут (ніякого джерела світла, все зашторено і вимкнено, або скористайтеся спеціальною маскою).

Емоційний настрій на тренувальний процес

Якщо сприймати заняття спортом як примусову дію, рано чи пізно все набридне, і ви закинете цю справу. По-перше, підхід до тренувань має бути усвідомленим: ви робите це насамперед із любові до себе, щоб тіло було здорове та підтягнуте. По-друге, вибирайте ті види тренувань, на які ходитимете із задоволенням і чекатимете їх знову. Зараз велика різноманітність різних напрямків у фітнесі, спробуйте кілька, виберіть своє та насолоджуйтесь процесом.

Якщо ви себе погано почуваєте відвідування тренувань на якийсь час варто відкласти. Найчастіше повернення в процес від цього стає ще бажанішим

Заздалегідь плануйте тренування

Заведіть блокнот, куди записуватимете все, що стосується занять спортом. В ідеалі, якщо в ньому буде вбудований календар або самостійно зробіть його, підписавши кожну сторінку окремим днем ​​тижня. Заздалегідь розпишіть:

  • у які саме дні займатиметеся спортом цього тижня — наприклад, понеділок, середу та п’ятницю, залишивши 1-2 дні на відновлення та розслаблення;
  • а також які саме це будуть тренування – наприклад, кардіо чи силове тернування + розтяжка чи йога + басейн чи танці.

Тренування можуть повторюватися, головне, щоб вам було комфортно і ненудно, тоді і результат не змусить довго чекати, а після досягнення мети залишиться з вами надовго. Коли заняття стануть частиною звичайного життя, як попити кави вранці або сходити в душ перед сном, які неможливо пропустити, тоді можна бути впевненим, що зайві кілограми ніколи не повернуться.

попередня статтяЯк досвідчені дачники використовують сіль
наступна статтяЧому полив рослин теплою водою може значно знизити врожайність
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я