Що не варто робити після тренування

0
Що не варто робити після тренування
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Ви прокинулися зранку, забігли перед роботою до тренажерної зали, пробіглися чи потягали залізо, встигли на роботу… Все, можна похвалити себе за проведений з користю для здоров’я та фігури ранок? Насправді все не так однозначно
Виявляється, те, чим ви займаєтеся після тренування, так само (а іноді й більше) важливо, як і те, чим ви займаєтесь під час занять спортом. Перед вами – 5 типових помилок, які після тренування роблять майже всі прихильники здорового способу життя. Перевірте себе – ви теж так робите?

Ви не п’єте достатньо (води, звичайно!)

Після тренування у спортзалі або інтенсивних занять фітнесом ви повинні пити більше, ніж зазвичай – це важливо для підтримки водно-електролітного балансу та рівня глікогену у крові. Протягом чотирьох годин після тренування потрібно потихеньку, але регулярно пити негазовану мінеральну воду приблизно по 200-300 мл на годину, щоб заповнити рідину, втрачену з потом. Але не потрібно випивати одразу кілька склянок – це небезпечно для серця.

Ви сидите цілий день

Якщо ви годину бігаєте на тренажерах, а потім прилипаєте задом до офісного стільця і ​​навіть не встаєте розім’ятися, вашому тілу буде погано. Вся робота з підтягуванням, підтримання та упорядкування м’язів і зв’язок зійдуть нанівець . Тому обов’язково робіть активну розминку кілька разів на день, не лінуйтеся піднятися кілька поверхів сходами або хоча б добре потягтися. Все це короткочасно підвищить частоту серцевих скорочень і створить чудеса із самопочуттям та настроєм.

Ви мало спите

Для того, щоб зберегти м’язи та шкіру в тонусі, потрібно достатньо спати. Скільки? Не менше ніж 7 годин, а комусь потрібно і 9 годин. Поки ми відпочиваємо, організм займається підзарядкою та терміновим ремонтом, і йому на це потрібен час. Не примушуйте його працювати в умовах цейтноту.

Ви їсте калорійну їжу

Швидше за все, якщо ви стежите за собою, навряд чи накидаєтеся на фаст-фуд після тренувань в тренажерному залі. Але навіть корисні жири можуть спричинити проблеми. Вони уповільнюють процес травлення. А тим часом, м’язам для відновлення потрібні поживні речовини, які швидко проникають у кровотік, швидко добираються до клітин та швидко дають м’язам енергію. Це – високоякісний білок та вуглеводи, якими і потрібно замінити жири.

Ви не робити заминку і розтяжку

Вам немає виправдань, і не має значення, наскільки ви зайняті! Розтягнуті тренуванням м’язи повертаються до колишніх обсягів приблизно годину. Щоб підтримати ефект вправ, потрібно регулярно розтягуватися. А ось відсутність розтяжки після тренування може призвести до обмеження рухової активності та зробити організм більш сприйнятливим до травм.

попередня статтяОкситоцин: як на нас впливає «гормон обіймів»
наступна статтяЩо можна і чого не варто робити в період зростаючого Місяця, щоб життя складалося вдало
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я