...
ГоловнаФітнес9 порад від фітнес-гуру для тих, хто ніяк не почне тренуватись вдома

9 порад від фітнес-гуру для тих, хто ніяк не почне тренуватись вдома

Підпишіться на нас:

Хочеш займатися, але не бажаєш ходити до спортзалу? Ти можеш провести відмінне тренування вдома і так само спалити жир та привести м’язи в тонус. Але що робити, якщо ніяк не вдається змусити себе розпочати займатися?

Лови кілька порад експертів:

Виділи для занять спеціальну зону

«Розгорніть килимок для йоги у спальні, покладіть поруч гантелі, еспандер та набір стрічок. Повісьте на стілець поруч легінси та спортивний топ. Так ви зведете до мінімуму підготовку, до того ж у вас перед очима буде візуальне нагадування про ваші плани зайнятися спортом», — стверджує персональний тренер Люк Ломбардо.

Склади план

«Не знати, що робити — найкращий спосіб нічого не робити», — каже тренер з фітнесу та експерт з харчування Адам Розанте. Він радить розпочинати тренування зі складання плану: виділили дві-три години на вихідні, щоб визначитися з днями для занять, подивитися різні вправи та скласти з них програму для себе.

Почни з чогось приємного

Одягни спортивні речі, в яких почуваєшся підтягнутою і чарівною, і почни рухатися так, як тобі подобається — не обов’язково починати зі нудної розминки. «Я люблю включати спортивну музику та танцювати під неї чи робити якісь рухи. Головне — почати, потім ви вже навряд чи зупинитесь», — каже фізіотерапевт та зірковий тренер Мішель Ловітт.

Витрати на це 10 хвилин

«Дуже добре, якщо у вас є година на тренування. Але не варто відмовлятися від занять, якщо часу набагато менше. Почніть, наприклад, з 10 хвилин – вправи з власною вагою – віджимання, присідання, випади, бьорпі – дозволять вам спалити 100 ккал, а на тиждень це вже 700», – каже Ловітт.

Пробуй різні види тренувань

У цьому плюси домашніх тренувань – ти можеш експериментувати, не побоюючись косих поглядів. На Youtube і в соціальних мережах є безліч різних тренувань – ти можеш спробувати йогу, стретчінг, тай-бо, цигун, зумбу – загалом, все, що тебе зацікавить.

Поклади спортивне приладдя біля телевізора

«Коли ви дивитеся улюблений серіал, вони будуть під рукою, щоб зробити пару жимів на плечі чи згинання на біцепс. Коли гантелі лежать там, де ви проводите багато часу, ймовірність, що ви почнете їх юзати, зростає», — каже інструктор з фітнесу, пілатесу та йоги Крістін Макгі.

Не турбуйся про обладнання…

Ти не маєш ні еспандера, ні стрічок, ні скакалки, ні штанги? Є дуже прості способи замінити їх предметами, які знайдуться на кухні або в коморі – список хаків від тренерів шукай тут.

…або обзаведись базовим
Далеко не в кожній квартирі знайдеться місце, куди можна поставити лаву та стійку для штанги. (І не всякий бюджет витримає їхню покупку.) Але без них можна обійтися — ось які предмети, на думку тренерів, варто придбати для домашнього спортзалу, крім головного фітнес-мастхева — килимка для йоги.

Став реалістичні цілі

І нарешті не вимагай від себе неможливого. Ти не зобов’язана займатися щодня або навіть через день. Насправді навіть тренування тільки у вихідні теж будуть корисними,. Краще робити хоч щось, ніж нічого.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як зробити зі звичайного прибирання справжнє тренування: 6 лайфхаків, які все змінять

Пробіжки або заняття в тренажерному залі кілька разів на тиждень - чудовий спосіб залишатися в формі. Але що,...

Ця швидка вправа допоможе зменшити живіт і позбавитися від сутулості, роби її щодня

Поза верблюда з йоги - ідеальна асана для енергійного початку дня. Така вправа має благотворний вплив на всі...

Красиве обличчя починається зі здорової спини: вправи, які замінять уколи молодості

Краса обличчя починається не з кремів чи ін'єкцій, а зі здорової спини. Неправильна постава призводить до зміни рис...

Які 7 змін у тілі ти помітиш, якщо просто почнеш бігати вранці

Наближається літо, а разом із ним і пляжний сезон. Саме час привести себе у форму! Перше, що спадає...