Експерти розповіли, як праця на дачі може замінити тренування в спортзалі

Підпишись на нас:

Робота на вашій присадибній ділянці може виявитися відмінним тренуванням. Догляд за особистою ділянкою (на дачі, або у приватному секторі) має безліч переваг для вашого фізичного та психічного здоров’я, особливо якщо ви займаєтеся цим регулярно. Вихід на свіже повітря та помірні навантаження можуть бути корисні кожному, незалежно від його віку та роду діяльності.

Користь для фізичного здоров’я

Спалювання калорій. Активна робота на ділянці або в саду допоможе спалити близько 300 калорій на годину, що робить її чудовою вправою середньої інтенсивності. Якщо ви хочете стати здоровішим і схуднути, це може бути відмінним варіантом. Це особливо актуально, якщо ви виконуєте складніші завдання, такі як стрижка газону, перекопування ґрунту, пересадження рослин та встановлення садових пристроїв. Але навіть дії з низькою інтенсивністю, такі як обрізка дерев та прополювання грядок, можуть підвищити частоту серцевих скорочень та покращити фізичну форму.

Зниження артеріального тиску. Дослідження показують, що вправи можуть допомогти знизити та підтримувати позитивні значення артеріального тиску. Якщо ви страждаєте на гіпертонію і хочете знизити ризик інсульту та серцевого нападу, садівництво може виявитися дуже корисним для вас. Це особливо правильно, якщо ви регулярно займаєтеся городництвом або поєднуєте цю діяльність з іншими видами вправ.

Корисно для кісток. Робота на відкритому повітрі дозволяє вашому тілу виробляти більше вітаміну D. Існують переконливі докази користі цього вітаміну для здоров’я кісток. Він допомагає вашому організму засвоювати кальцій та фосфор, що, у свою чергу, сприяє зміцненню вашої кісткової тканини. Це може знизити ризик розвитку деяких форм захворювань кісток та суглобів.

Здоровий продукт. Крім прямих фізичних переваг вправ садівництво та городництво також можуть допомогти вам дотримуватися більш різноманітного та здорового раціону харчування. ВООЗ рекомендує вживати не менше 5 порцій фруктів та овочів на день. Вирощуючи рослинні продукти самостійно, ви можете заощадити гроші та покращити своє самопочуття. Що більше у вас землі, то більше у вас буде місця для вирощування.

Користь для психічного здоров’я

Зниження рівня стресу. Свіже повітря може миттєво вплинути на ваш настрій та поточне психічне здоров’я. Якщо вам потрібно відволіктися і приділити собі більше часу, робота на ділянці – це чудове заняття, що знімає стрес. Вона допоможе вам зосередитись на простих, але приємних завданнях, зменшуючи занепокоєння та надаючи вам елемент контролю у невизначеному світі.

Соціальна активність. Землеробство як допомагає знизити стрес, так і може бути відмінною соціальної діяльністю. Прогулянка садом дає можливість поговорити з сусідами та перехожими. Ви можете запросити друзів, щоб вони допомогли. Соціальні можливості можуть допомогти вам розділяти спільні інтереси, які є життєво важливими для психічного благополуччя.

Енерговитрати дачних робіт

Різні роботи, які ви можете виконувати в саду та городі, допоможуть вам спалити різну кількість калорій.

Прополювання та полив рослин. При виконанні малоінтенсивних дачних робіт, таких як прополювання та полив рослин, можна спалювати від 200 до 400 калорій на годину. Подібна робота задіє всі ділянки тіла. Полив рослин дає помірне тренування для рук, особливо з тяжкою лійкою. Прополка газону та прилеглих територій допоможе опрацювати м’язи ніг, корпусу, рук та плечей.

Згрібання листя. Згортання та збирання листя може спалювати від 250 до 350 калорій на годину, залежно від розміру вашої ділянки. Виконання цієї роботи не тільки зберігає ваш газон чистим та привабливим, але також впливає на всю верхню частину тіла, включаючи м’язи кору, біцепси та трицепси, а також плечі.

Стрижка газону. Стрижка газону може допомогти вам спалити від 250 до 350 калорій на годину. Вона забезпечить гарний стан вашої трави, покращить зовнішній вигляд відкритих майданчиків та знизить ймовірність заселення вашого саду шкідниками. Стрижка газону ручною газонокосаркою опрацює основні м’язи ніг. Ваші руки також отримають гідне тренування.

Прибирання снігу. Хоча прибирання снігу зазвичай виконується в зимові місяці, воно забезпечує енергійне тренування. Ця вправа дозволить спалювати від 400 до 600 калорій на годину, що робить її однією з кращих вправ для власників ділянок. Робота з лопатою задіяє всі частини вашого тіла.

Тяжка робота на ділянці. Більш інтенсивна робота, така як обрізка живоплоту, переміщення каменів, ландшафтний дизайн і транспортування землі, можуть спалювати вражаючі 400-600 калорій на годину. Тому якщо ви хочете вивести свої садові тренування на новий рівень, варто подумати про період відновлення. Більш масштабні завдання, такі як ландшафтний дизайн, забезпечують комплексне тренування всіх груп м’язів. Сюди входять м’язи сідниць та ніг, м’язи кора, руки, плечі та спина.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин

Як приготувати рисову запіканку з помідорами без м’яса

Запіканка — це вдала, швидка та зручна в приготуванні...

Співачка Наталка Карпа розповіла про думки розлучитися з чоловіком

Українська співачка Наталка Карпа зізналася про складний період у...

Як приготувати закускове масло з рибною консервою

Таке масло дає можливість і бутерброди смачні зробити, і...

Наталія Могилевська поділилася щасливими фото, як збирала молодшу доньку в садок на День вишиванки

Коли в соціальних мережах хвилею пройшла новина про появу...

Торт з печивом «Савоярді» та лимонним кремом: без випікання

Оригінальний та дуже привабливий торт з печива савоярді. Його...

Чому потрібно їсти шпинат: про користь зелені для здоров’я

Шпинат – це суперпродукт, він поєднує у собі безліч...

Яких два інгредієнти зроблять фрикадельки соковитими та смачними

Рецепти фрикадельок в основному відрізняються набором спецій, а не...