Як приготувати “соковиту” та хрумку квашену капусту

0
хрумку квашену капусту
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Простий і дуже швидкий рецепт хрусткої, соковитої та дуже смачної квашеної капусти. При скромному наборі інгредієнтів можна приготувати відмінну закуску до столу.

Складові:

  • капуста – качан (2,2-2,5 кг);
  • морква – 1 шт. (300-350 г);
  • вода – 1 л;
  • сіль – 2 ст. л.

*Перед приготуванням воду кип’ятять, а потім чекають, поки охолоне.

Покрокове приготування

Плюс рецепту в тому, що на приготування витрачається трохи більше 40 хвилин, а готовий продукт можна продегустувати через 4-5 днів.

  1. Капусту (без качана) подрібнюють. Спосіб не такий важливий. Можна за допомогою ножа, шатківником або пропустити через блендер/кухонний комбайн.
  2. Моркву натирають на тертці. На великій чи дрібній – вибір кулінара. Морква служить задля прикраси страви, а також містить цукор, який необхідний закваски і бродіння.
  3. Подрібнену капусту та натерту моркву змішують. Інгредієнти просто перемішують, не давлять. М’ята капуста не буде хрусткою та соковитою.
  4. Потім заготовку укладають у банку, ущільнюють.
  5. У літрі холодної кип’яченої води розводять 2 ст. л. солі та заливають розчин у банку до країв. Потім складають марлю в кілька шарів і накривають єю банку. Ємність необхідно поставити в блюдо, тому що під час квашення з неї виходитиме рідина.
  6. Заключний етап. Банку із заготівлею на 4-5 днів ставлять у темне місце при кімнатній температурі. У процесі квашення капусту слід протикати дерев’яною паличкою або іншим зручним пристосуванням.

Це потрібно, щоб гази, що виділяються під час бродіння, виходили нагору. Через 4-5 днів, коли припиниться виділення піни, а розчин стане прозорішим, капусту можна подати на стіл. Готовий продукт зберігають у погребі чи холодильнику.

попередня статтяЯка “базова річ” зробить літній образ цікавим
наступна статтяЯк використовувати бананову шкірку при вирощуванні троянд
Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, факультет журналістики. Головний редактор розділів “Краса”, “Лайфстайл”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я