...
ГоловнаКулінаріяДодайте секретні інгредієнти в каву, щоб напій набув незвичайного смаку

Додайте секретні інгредієнти в каву, щоб напій набув незвичайного смаку

Підпишіться на нас:

Нинішній початок літа не дуже радує нас теплом, а рясно заливає дощами, з якими прийшла прохолода. Щоб зігрітися в прохолодну літню пору хочеться чогось гаряченького, любителі кави обирають цей напій.

Але з часом смак улюбленого напою починає набридати. Урізноманітнити його можна, якщо додати в каву деякі ароматні спеції.

Найпоширеніша та класична добавка до кави – це кориця. Ця спеція надає не тільки неповторного смаку та аромату, але й дозволяє зігрітися, допомагає посилити кровообіг, зняти запалення та зменшити ризики розвитку простудних захворювань. Останнім часом доволі поширеним стала традиція додавати в каву трішки кориці по четвергам, щоб залучити достаток.

Сушений подрібнений імбир у порошку теж актуальна добавка, яка має противірусний та антибактеріальний ефект. За бажання можна додавати в напій та шматочки свіжого кореня.

Боротися із застудою допомагає і чорний перець, який деякі гурмани також додають до кави.

Допомагає розкритися смаку кави також кардамон з нотами евкаліпта та цитрусу. Він освіжає присмак кави, робить напій бадьорішим. Це добрий відхаркувальний засіб, який, до речі, допомагає нормалізувати тиск і навіть подолати депресію.

Найкраще ці спеції купувати цілими, а молоти відразу перед вживанням, щоб зберегти максимум смаку, аромату та користі.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як замінити томатну пасту в рецепті: найкращі варіанти

У багатьох рецептах перших та других страв часто зустрічається як інгредієнт томатна паста. Але не завжди цей продукт...

Як врятувати переперчену страву: 10 кулінарних хитрощів

Не всі люблять занадто гострі страви, тому надлишок перцю може зіпсувати вам обід чи вечерю. Переперчити страву легко....

Ці огірки точно краще не консервувати: простіше одразу викинути

Молоді господині помиляються, коли обирають огірки виключно за якістю плодів. Багато чого в цій справі залежить від сорту. Наприклад,...

Відмінний рецепт квашених солоних огірків на зиму

Саме час подбати про запаси овочів, які вирощені на власній грядці. В теплицях вже є урожай огірків, скоро...