...
ГоловнаКулінаріяЯк заощаджувати на продуктах без шкоди якості: 5 лайфхаків

Як заощаджувати на продуктах без шкоди якості: 5 лайфхаків

Підпишіться на нас:

Більшість фінансів сім’ї на жаль витрачається на продукти. Доволі неприємно усвідомлювати, що пристойна частина зарплати йде на заповнення холодильника. Але сьогоднішні реалії більшості сімей саме такі. Тим не менш, на продуктах харчування можна і потрібно заощаджувати: значних витрат можна уникнути, якщо проаналізувати свої покупки.

Як заощаджувати на їжі не на шкоду якості

  1. Реклама

Не потрібно купувати соус, який коштує вдвічі більше тільки тому, що ви побачили його в рекламі: поява на ТБ або в інтернет-просторі говорить лише про те, що виробник витратився на піар, а ніяк не свідчить про його якість. Позиція маркетологів простий: коли людині потрібно щось купити, то вона насамперед звертає увагу на знайомі їй товари.

2. Бренд

Ви, напевно, помітили, що певні фірми різних продуктів харчування просять за свій товар набагато більше. Зрозуміло, вони довго і наполегливо працювали над тим, щоб стати відомим брендом. Але це не означає, що не можна знайти гідну альтернативу за більш привабливою ціною.

3. Голод

Ходити в магазин на порожній шлунок – погана ідея. Ви купуватимете ті товари, на які ніколи не придбали б після вечері. Голод змушує нас звертати увагу на продукти, які забезпечують швидке насичення. Тому не варто випробовувати свій бюджет.

4. Мода

Останні кілька років набирає обертів харчова мода: років 5 тому авокадо теж лежали на полицях супермаркетів, але черги за ними не було. Та ж ситуація з насінням чіа, кокосовим маслом, кіноа та іншими суперфудами. Так, вони корисні. Але не менш корисними будуть яблука, картопля, сочевиця та буряк, хоча коштують вони в рази дешевше. Перш ніж сліпо слідувати за модою, спочатку проаналізуйте склад продуктів: ви побачите, що переплачувати немає сенсу.

5. Уважність

Чим дорожчий продукт, тим легше його помітити в магазині – саме на це і розраховують маркетологи, сподіваючись продати товар дорожче. Не лінуйтеся переглядати нижні та верхні полиці прилавків – ви легко знайдете якісний товар, але за меншу вартість.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як врятувати переперчену страву: 10 кулінарних хитрощів

Не всі люблять занадто гострі страви, тому надлишок перцю може зіпсувати вам обід чи вечерю. Переперчити страву легко....

Ці огірки точно краще не консервувати: простіше одразу викинути

Молоді господині помиляються, коли обирають огірки виключно за якістю плодів. Багато чого в цій справі залежить від сорту. Наприклад,...

Відмінний рецепт квашених солоних огірків на зиму

Саме час подбати про запаси овочів, які вирощені на власній грядці. В теплицях вже є урожай огірків, скоро...

Сухі котлети: помилки, через які вони такими виходять

Що додати до котлет, щоб вони були не сухими, а соковитими? Це питання, яким задаються недосвідчені господині. М'ясо дуже...