Чому не піднімається яблучний пиріг: помилки молодих господинь

Підпишись на нас:

Найпопулярнішим яблучним пирогом є шарлотка, яка вважається найпростішим видом випічки. Відмінний результат виходить навіть у молодих господинь, якщо вони готують страву за правилами. Апетитний вигляд має випічка, яка гарно піднялася. Але часом яблучний пиріг виходить тонким, що засмучує кулінара.

Які помилки призводять до цього:

  1. Дехто забуває про те, що для приготування шарлотки потрібно брати досить багато курячих яєць. Прийнято вважати, що на 1 кілограм яблук необхідно додати не менше 6 яєць.
  2. Також важливим моментом є збивання яєць. По-перше, яйця варто брати прямо з холодильника, щоб вони були холодними. По-друге, з яйцями потрібно довго працювати. Збивати яйця варто не менше 15 хвилин.
  3. Деякі господині користуються невдалими рецептами. Шарлотка – це простий пиріг, у складі якого немає нічого, крім самих яблук, цукру, борошна та курячих яєць. Не варто експериментувати із зайвими продуктами. Тоді пиріг порадує вас своєю пишною текстурою.
  4. Не можна додавати відразу всю кількість борошна. Спочатку просійте його, а потім уже акуратно вводьте невеликими порціями.
  5. Якщо в тісті є грудочки, то такий пиріг не можна відправляти в духовку. Спочатку потрібно розібратися з недосконалостями тіста.
  6. Важливо домогтися правильної консистенції тіста. Деякі господині роблять його занадто густим і “міцним”. У такому разі не варто чекати, що яблучний пиріг підніметься. Класична шарлотка готується на рідкому тісті, яке більше схоже на сметану з високим відсотком жирності.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин

Як приготувати ідеальну запіканку з сиру: 5 простих правил

Сирна запіканка може стати бажаним гостем на вашій кухні,...

Чому гине розсада огірків: 3 часті помилки

Не секрет, що справи городні потребують чимало зусиль та...

Як посмажити ніжну червону рибу менш ніж за 10 хвилин

Про користь червоної риби не чув лише лінивий, тож...

3 рослини, які приховано шкодять іншим культурам: не бур’яни, а шкоду завдають

Виявляється, деякі культурні та декоративні рослини можуть стати прихованими...

Які помилки ми робимо при варінні кави

З ранку перш за все хочеться порадувати себе чашкою...

Секрет урожайних помідорів: всього два підживлення

Вирощування здорових та смачних помідорів є пріоритетом для багатьох...