Молдавські «Верзере» з тонкого тіста та квашеної капусти на сніданок

1
Однією з традиційних страв молдавської кухні є
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Однією з традиційних страв молдавської кухні є “Верзере”. Це невеликі пиріжки, які відрізняються дуже тонким тістом та великою кількістю начинки із квашеної капусти, моркви та цибулі. Тісто для цієї страви виходить м’яким і пластичним, тому сформувати пиріжки зможе навіть господиня-початківець.

Інгредієнти (для 3 порцій):

  • борошно пшеничне – 2 склянки;
  • рослинна олія – 0,5 склянки для тіста та 2–3 ст. л. для смаження начинки;
  • жовток – 1 шт.;
  • вода – 0,5 склянки;
  • сіль – 2-3 щіпки;
  • квашена капуста – 2 склянки;
  • морква – 1 шт.;
  • цибуля – 1 шт.

Готуємо

Для приготування тіста потрібно взяти глибоку миску, висипати туди борошно, що просіяли, і зробити лунку по центру. У поглиблення вилити олію, воду та покласти сіль.

Круговими рухами ложки слід замістити тісто. Зібрати тісто в комочок, загорнути його в пакет і залишити на 20 хв.

Для начинки потрібно нарізати цибулю півкільцями, а моркву натерти на тертці. Обсмажити овочі на олії, після чого додати до них квашену капусту, попередньо віджату від рідини. Продовжувати жарити до м’якості всі овочі.

Припудрити стіл борошном, викласти тісто і розділити його на 16 частин. Кожен шматочок тіста необхідно розкотити максимально тонко, надаючи форму прямокутника.

На край кожної заготовки викласти начинку із овочів. Загорнути довгі краї прямокутного шматка тіста і загорнути заготовку рулетом. Викласти пиріжки на лист, застелений пергаментом, він повинен бути нічим не змащеним. Відправити в духовку, розігріту до 200 ° C, на 20 хв.

попередня статтяЯк “освіжити” кімнатні рослини протираючи листя
наступна статтяЩо покласти в лунку для помідорів під час посадки, щоб вони “росли як на дріжджах”
Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, факультет журналістики. Головний редактор розділів “Краса”, “Лайфстайл”.

1 коментар

  1. Вже збрив з російського сайту, то хоч переведи нормально!!! “сіль – 2-3 тріски” – добре, що не пеньками або стовбурами сіль міряти

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я