Новий фітнес-тренд, який покращує самопочуття, підтягує тіло і підходить абсолютно всім

0
Новий фітнес-тренд, який покращує самопочуття, підтягує тіло і підходить абсолютно всім
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Життя у місті змушує нас постійно думати про те, як компенсувати нестачу руху та залишатися у формі. Не всім підходить регулярний графік відвідування спортзалу, а домашні вправи часто виявляються надто складними. Тому в моду входить новий гімнастичний тренд — гімнастика, в основі якої є давні рухи людини, які тіло запрограмовано пам’ятати — і виконувати правильно на користь.

Фітнес-експерт, спеціаліст із силових тренувань Кеті Гулд стала автором нового фітнес-тренду, який уже підхопили соцмережі. Ідея Кеті полягала в тому, що люди з давніх-давен навантажували свої м’язи гімнастикою, вбудованою у звичайний життєвий уклад. Задовго до того, як були винайдені спортивні тренажери, наші пращури підтягувалися на гілках дерев, переносили вантажі з місця на місце, хилилися до землі, вистежуючи видобуток на полюванні.

На думку тренера, є певний набір дій, куди поширюється наша генетична м’язова пам’ять. І Кеті пропонує зробити їх основною щоденною гімнастикою, яка нескладна у виконанні, мінімізує ризик невірного виконання (який великий у фітнес-вправах, де вирішальну роль відіграє техніка виконання) і дозволить навантажити основні групи м’язів та підтягнути тіло тим, хто страждає від нестачі повсякденного руху.

Регулярно приділяючи час «первісним рухам» (так Кеті Гулд називає свій підхід) можна дбайливо підготуватися до серйозніших фізичних навантажень.

Фітнес-експерт пропонує зосередитись на трьох основних типах дій. Ось їх перерахування та пояснення ефекту.

Одна з причин, через яку первісні рухи так ефективні , полягає в тому, що для їх виконання не потрібні ні додаткові пристрої, ні навіть багато місця, пояснює Гулд.

Варіації повзання

Повзання позитивно впливає на м’язи кори, покращує рухливість корпусу. Залежно від можливостей та фізичної підготовки можна практикувати повзання з відривом колін або ж, навпаки, ковзати по підлозі.

Присідання

Від повзання, що розкриває кульшові суглоби, легко перейти до присідання. Гулд рекомендує стежити за тим, щоб кут між колінами і підлогою був 90 градусів, і не гнатися за кількістю і швидкістю присідів, а намагатися сісти якнайглибше — і затриматися в цьому положенні.

Перекочування

Це один із найпростіших і найкорисніших первісних рухів, що стимулюють безліч м’язів без ударного навантаження. Крім того, освоєння техніки перекочування навчить тебе дбайливо вставати з ліжка, шкодуючи поперек. Практикуй перекати зі спини на бік, міняючи сторони, і з боку – в положення на колінах.

Додавши в свою щоденну рутину 3-5 хвилин повзання, 10 присідань та 2 серії (по 5-8 разів) перекатів, ти можеш поступово збільшувати навантаження і спостерігати, як росте твоя витривалість та покращується стан м’язів.

попередня статтяЯк зробити чарівний еліксир для блиску та здоров’я волосся за стародавнім рецептом китаянок, який працює і сьогодні
наступна статтяЯк приготувати шикарний салат з креветками
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я