Експерти показали 3 вправи для здорової спини

0
3 вправи, які можна виконувати прямо в ліжку
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Щодня наш хребет героїчно бере на себе основну частину напруги, яку відчуває тіло, стикаючись із сучасними умовами життя – сидячою роботою та малою рухливістю. Навряд чи треба пояснювати, у що це виливається, бо сьогодні проблеми зі спиною має кожен другий. Запропонований тренером X-Fit Анастасією Юрковою комплекс дозволяє покращити стан хребта і є чудовою профілактикою хвороб спини.

Кішка

Вихідне становище – квадрат. Коліна поставте точно під кульшовими суглобами, долоні – під плечовими. Вирівняйте спину, розтягніть між долонями мат, добре розкриваючи зону лопаток, потягніться сідницями назад, а верхівкою вперед, створюючи осьове витягнення хребта. На видиху одночасно відштовхніться від підлоги колінами і руками, округліть спину, підкрутіть таз, підборіддя притисніть до грудей. На вдиху поверніться у вихідне положення, добре потягнувшись за маківкою вперед і за сідницями назад. Виконайте 10 повторень у повільному темпі.

Кішка

Русалка

Вихідне положення ви бачите нижче, праву ногу зігніть у коліні і покладіть стопу перед собою, ліву ногу також зігніть у коліні та притисніть п’яту до сідниці. Добре натисніть сідничними пагорбами на підлогу, а верхівкою витягніться вгору. Руки розкрийте убік, добре розтягніться між ними. З вдихом нахиліться праворуч, зробіть опору на праву руку, за лівою потягніться по дузі вгору, добре розкриваючи зону ребер. Намагайтеся утримувати ліву сідницю на підлозі. З видихом поверніться у вихідне положення. Виконайте повільно 10 повторень. Поміняйте положення ніг та виконайте в інший бік.

Русалка

Скручування сидячи

Вихідне становище – сидячи, ноги схрещені перед собою. Якщо в цьому положенні важко витягнути спину, сядьте на подушку. Відштовхніться лівою рукою від правого коліна, добре закрутіть весь хребет праворуч, потягніться за маківкою вгору. Затримайте положення, зробіть 10 дихальних циклів повільно, на вдиху витягуючись ще більше за маківкою вгору, на видиху подумки відпускаючи напругу в спині. Виконайте вправу в інший бік.

Скручування сидячи

попередня статтяЧи зберігаються вітаміни в ягодах та фруктах при заморожуванні
наступна статтяОдин “секретний” інгредієнт – і рис стане ресторанним делікатесом
Незвичне поєднання: головний редактор розділу “Фітнес” і садівник-аматор з цікавим багажем знань. Розповім все про здоровий спосіб життя, а також поділюсь секретами вирощування здорового урожаю.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я