Лежати чи бігти: що потрібно знати про тренування під час місячних

0
Лежати чи бігти: що потрібно знати про тренування під час місячних
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Краще відмовитися від високоінтенсивних вправ, вібрацій (біг, стрибки, вібротренажери), інверсійних вправ, наприклад, що використовуються в йозі.

Ось екомендації спортивного лікаря Володимира Божка для збереження репродуктивного здоров’я під час занять спортом та фітнесом.

  • Вести щоденник тренувань з урахуванням менструального циклу;
  • Прислухатися до свого тіла, відзначати скарги та симптоми, які з’являються у процесі тренувань та у різні фази циклу. Дрібниць не буває.
  • Стежити за регулярністю циклу і збільшенням маси тіла в передменструальну фазу, появою передменструального синдрому – вони перші відреагують на перевтому та перетренованість
  • Не думати, що всі скарги пов’язані із циклом. Обов’язково консультуватися з лікарем у разі незвичайних симптомів. Це допоможе не пропустити серйозних захворювань.
    Контролювати своє здоров’я, репродуктивну систему не рідше ніж 1 раз на рік.
  • Відвідувати гінеколога та здавати аналізи на вміст гормонів у крові та наявність остеопорозу
  • Починати тренування, змінювати їх, тестуватись у постменструальну фазу циклу, протягом 2-3 днів після закінчення менструації. І надалі порівнювати показники тестування із цією ж фазою.
  • Вилікувати хронічний аднексит (запалення яєчників) на початок занять спортом. Небезпека цієї хронічної інфекції може позначитися на стані серця та суглобів. Токсини бактерій із яєчників зі збільшенням струму крові під час навантаження осядуть у цих органах мішенях і викличуть і там запалення, дистрофію міокарда та артрит.
  • Не забувати про гігієну, особливо при тренуваннях у менструальну фазу
    Стежити за відсотком жиру в тілі, не допускати надто низького – менше 18-15% і надто високого – 30% показника.
  • Дотримуватись режиму харчування, тренувань, сну. Специфічний біологічний цикл жінки – це насамперед ритм. Отже все має бути ритмічно та регулярно. Знайди комфортний собі ритм життя.
попередня статтяДе можна з користю застосувати лушпиння з насіння соняшника
наступна статтяЯкий буде ефект, якщо при варінні макаронів чи рису влити чай
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я