...

Як запекти індичку на Різдво без кулінарних помилок

Підпишіться на нас:

Запечена індичка — прикраса будь-якого святкового столу. Птиця досить велика, тож приготувати її вправно та смачно дещо складніше за звичайну курку. Щоб вона просмажилась та не підгоріла, потрібно дотримуватися певних кулінарних правил. Про них і поговоримо дещо детальніше.

Подробиці

Уважно огляньте індичку перед придбанням. Вона повинна бути цілою. Вибирайте птицю вагою 5-7 кг. Більша в духовку просто не влізе.

Посолити потрібно заздалегідь. Приблизно за 7 годин, щоб встигла просолитися. Рекомендується покласти в підсолену воду — на 10 л води додайте 1 кг солі. Якщо не хочете замочувати, тоді натріть індичку сіллю та чорним меленим перцем. Потім треба змити сіль водою.

Перед тим як відправити в духовку індику потрібно змастити ароматним маслом. Для цього візьміть 200 г вершкового масла Змішайте його з перцем, паприкою, часником, сіллю, за бажанням ще пряні трави додайте. Можна й цитрусової цедри трохи вмішати.

Щоб м’ясо було соковитим, індичку рекомендується запікати при температурі 180 градусів протягом 2 годин. Всередині птиці повинна бути температура не менше 74 градусів. За годину переверніть індичку. Коли всередині приготується таким чином, тоді можна підняти температуру до 230 градусів, щоб запеклася скоринка. Слідкуйте, щоб не згоріла.

Можна зробити й іншим способом. Накрийте індичку фольгою. За дві години вона приготується під нею. Тоді фольгу знімають та при температурі понад 200 градусів відправляють назад підрум’янитися.

Щоб скоринка була гарніша, змастіть її медом з соєвим соусом. Така суміш дасть найкращий результат, коли будете працювати над скоринкою. Смачного!

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я