Скільки кроків день потрібно, щоб схуднути після 40 років і це не 10 тисяч

0
Скільки кроків день потрібно, щоб схуднути після 40 років і це не 10 тисяч
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Хочеш знати, яка «магічна» кількість кроків працює, коли твоя мета — схуднути? Нещодавно вчені відповіли на це питання!

Відомі всім 10 000 з’явилося в 1964 році: саме тоді в Японії почали продавати крокоміри, які назвали manpo-kei – “пристрій для підрахунку 10 000 кроків”. Назва для гаджета вибрали через те, що ієрогліф, що означає число «десять тисяч», нагадував чимось людину, що йде. Інакше кажучи, цифра — лише маркетинговий хід. Але скільки ж треба ходити, щоб скинути вагу?

Скільки треба ходити, щоб схуднути?

Американський Національний інститут здоров’я проаналізував дані шести тисяч осіб віком від 41 до 67 років, які носили трекери активності не менше 10 годин на день та надали вченим доступ до своїх медичних карт. Серед учасників дослідження були різні люди — і ті, чий ІМТ відповідав нормі, і люди, які страждали на ожиріння. Тривав моніторинг чотири роки, і ось що вдалося встановити у процесі експерименту.

По-перше, щоб запобігти ожирінню, кроків треба менше — 8 200 (це близько шести з половиною кілометрів). Також люди, які щодня здійснювали такі прогулянки, рідше страждали на проблеми з ШКТ, депресію та апноє. Отже, якщо хочеш зберегти свою вагу і краще почуватися, проходь 8 200 кроків. Але для того, щоб схуднути, цього недостатньо: за даними дослідження, такий ефект дають лише 11 000 кроків.

По-друге, є ще один нюанс: як показала робота вчених з Іспанії, немає жодного сенсу гуляти годинами: після 11 тисяч користь кожного зайвого кроку стає меншою. І, до речі, зверни увагу — до заліку йдуть усі кроки, зроблені тобою, і не має значення, що ти робиш — займаєшся скандинавською ходьбою або забираєш іграшки, які розкидала дитина.

«Побічні» ефекти ходьби

Ти не можеш змусити себе вибратися на вулицю? Ось кілька фактів, які можуть стати чудовими мотиваторами.

  • 3 000 кроків на день знижують ризик деменції на 25%, 10 000 – на 50%,
  • 30 хвилин бадьорої ходьби (112 кроків за хвилину) знижують ризик деменції на 62%,
  • 21-хвилинна щоденна прогулянка знижує ризик смерті від усіх хвороб на 30%.

Отже, навіть якщо тобі не треба худнути, все одно звернути увагу на ходьбу — цей вид фізичних навантажень допомагає зберегти здоров’я і легко вписується практично в будь-який спосіб життя: досить просто вийти на пару зупинок раніше, щоб виконати свою «норму».

попередня статтяЩо робити, щоб димар не забивався
наступна статтяКласичний рецепт приготування суфле: ідеальний десерт
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я