Чи варто займатися спортом, якщо ти застудилася і в тебе нежить

0
Чи варто займатися спортом, якщо ти застудилася і в тебе нежить
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Отже, ти зібралася зробити тренування, але відчуваєш, що трохи застудилася. Чи варто відкласти тренування до одужання? Відповідь може тебе здивувати!

Фахівці вважають, що застуда не привід відмовляти собі у задоволеннях, зокрема спортивних. Пам’ятай про те, що заразність починається ще до появи симптомів, так що для оточуючих ти, швидше за все, безпечна (а ще вони можуть підчепити вірус від колег або у транспорті!).

Але для ухвалення остаточного рішення про тренування потрібно застосовувати так зване правило голови: якщо всі симптоми виявляються вище шиї, можна займатися. Тобто при нежиті чи легкому болю у горлі, якщо вони тобі не заважають, йди. А от коли ти кашляєш, чхаєш, болить десь у грудях чи м’язах, краще залишся вдома.

Температура – протипоказання для тренувань, але це і так зрозуміло, враховуючи, як зазвичай почувається людина в таких умовах. А в інших випадках спорт допомагає роботі імунної системи!

Які вправи можна виконувати при застуді? Лікарі не радять займатися робити дуже важкі силові тренування або високоінтервальні. Найкращий вибір – кардіо: велотренажер або еліпс. Можна виконувати вправи з гантелями лише скоротити загальний час тренування та брати легку вагу.

Займатися на вулиці під час хвороби не рекомендується та й навряд чи тобі захочеться. Але якщо під час тренування ти відчуєш себе гірше, терміново припиняй! Фітнес не вартий таких жертв.

попередня статтяЩо класти в годівничку птахам на зиму
наступна статтяЯкщо додати цей продукт до картопляного салату, він набуде нового смаку
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я