Плавай замість бігу: як працювати над фігурою у басейні

0
Плавай замість бігу: як працювати над фігурою у басейні
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Коли йдеться про види спорту, які допомагають скинути вагу, плавання рідко виявляється у цьому списку. І зовсім дарма! Воно допомагає рівномірно розвивати м’язи у всьому тілі, є відмінним видом кардіо та сприяє покращенню фігури. Ось кілька порад спеціалістів.

Як і інші види кардіо, плавання спалює калорії. Але на відміну від бігу чи ходьби переміщення під водою потребує більшого опору м’язів. Плавання розвиває всі групи м’язів, це вправа для тіла. Батерфляй і кріль навантажує плечі, руки і груди, а плавання на спині зміцнює м’язи спини, трицепси і квадрицепси.

Півгодини активного плавання допомагає спалити близько 350 калорій, залежно від стилю. Півгодини ходьби – всього 100, а бігу зі швидкістю близько 10 км/год – 300. Крім того, плавання допомагає знизити рівень холестерину в крові.

А як щодо жиру на животі?

Будь-які види фізичної активності зменшують жирові відкладення, але на всьому тілі, а не тільки там, де хочеться. Втім, плавання дійсно допомагає швидше упорядкувати саме живіт!

Скільки потрібно плавати?

Все залежить від того, наскільки інтенсивно ти займаєшся. Як відомо, один кілограм жиру «важить» близько 8000 калорій, от і рахуй. Потрібно врахувати, що всі люди різні, і хтось втрачатиме вагу швидше, а хтось повільніше.

Як правильно тренуватись?

Тренери з плавання рекомендують починати з плавання вільним стилем для розігріву м’язів. Потім можна переходити до плавання на спині або батерфляєм. Якщо в процесі плавання зводить ноги, краще деякий час плавати зі спеціальною дошкою.

Наступний етап – одне коло швидко і сильно, два – повільно та розслаблено. Не забувай правильно дихати і не вибивайся з сил, бо від тренування не буде толку.

попередня статтяЯк почистити м’які меблі: засоби за копійки
наступна статтяЯк приготувати оладки, щоб вони були пишними
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я