Як готувати овочі, щоб зберегти в них усі вітаміни та мікроелементи

0
Як готувати овочі, щоб зберегти в них усі вітаміни та мікроелементи
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Незбалансоване харчування завдає шкоди нашому організму. Цей фактор ризику ставлять в один ряд із шкідливими звичками. Як правильно приготувати овочі, щоб урізноманітнити свій раціон розповіла лікар-дієтолог, кандидат медичних наук Наталія Денісова.

Подробиці

Щодня ми повинні з’їдати приблизно 400 г овочів та фруктів. Але не всі корисні елементи добре засвоюються. Однак є кулінарні прийоми, які допомагають засвоюватися набагато більшій кількості важливих для організму речовин.

Перший прийом – подрібнення. Наприклад, жорстку капусту краще дрібно нашаткувати. Або довірити це блендеру, а потім додати капустяну масу в смузі.

Є овочі, вітамінний склад яких краще відкривається при нагріванні. Це, наприклад, томати. Гасіння і варіння розкриють користь ріпи, буряків та інших коренеплодів.

Ароматні продукти – цибуля та часник – перед вживання краще роздавити. Тоді почнуть активно працювати леткі ефірні сполуки та фітонциди, що підвищують імунітет.

Четвертий лайфхак – варіть картоплю у шкірці. Це допоможе зберегти калій, вітамін С, фосфор та залізо. В іншому випадку – вся користь піде у відвар і залишиться один крохмаль.

попередня статтяЦя модна форма чубчика стає все більше популярною
наступна статтяЯкий шашлик дієтологи вважають корисним
Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, факультет журналістики. Головний редактор розділів “Краса”, “Лайфстайл”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я