Як подбати про спину жінкам: поради лікарів

0
Як подбати про спину жінкам: поради лікарів
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

А ти знаєш, що у жінок із віком поперек болить частіше, ніж у чоловіків? Це пов’язано з тим, що наші крижово-клубові суглоби менші за розміром, до того ж під час паузи знижується кількість естрогену, що може призводити до деградації хребетних дисків, послаблення зв’язок та збільшення розмірів живота.

Що робити, щоб уникнути цього? Насамперед — не чекати на появу проблем, а зайнятися профілактикою. Ось що, на думку експертів, допоможе тобі зберегти сильну та здорову спину.

Рухатись, коли сидиш

Як пояснює остеопат і співзасновник медичної клініки в Лондоні Майкл Фатіка, не можна довго перебувати в однаковому положенні протягом дня. Тобі треба рухатися — наприклад, крутитись на стільці, трохи змінюючи посадку, а ще краще — вставати з-за столу на кілька хвилин щогодини.

Постійна активність

«Навіть найлінивіші люди можуть змінити свої звички. Спробуйте марширувати на місці в очікуванні, поки закипить чайник, або кілька разів присісти під час чищення зубів. М’які рухи забезпечують рухливість опорно-рухового апарату та дозволяють зберегти здоров’я хребта», — каже лікар медицини з Великобританії Шеріл Літгоу.

Правильне положення екрану

Щоразу, коли ти опускаєш голову, щоб подивитися на смартфон або екран ноутбука, твоя шия приймає положення, до якого вона не пристосована, а судини передавлюються. Якщо голова опущена постійно, то чекай на появу цілого ряду вікових змін: брилів, нависаючих повік, подвійного підборіддя, зморшок на лобі і глибоких «носогубок». Вважаєш за краще обійтися без таких «бонусів»? Підніми ноутбук або монітор на рівень очей!

Плавання

«Плавання – чудовий спосіб м’яко зміцнити м’язи спини, – каже Майк. — Це аеробні навантаження, які не травмують суглоби та хребет, але змушують активно працювати мускулатуру».

Білок у раціоні

Доктор Фатіка радить забути про жорсткі дієти. «Диски у хребті, зв’язки навколо суглобів, сухожилля та м’язи – все це складається з похідних білка. Білок — один із аспектів харчування для жінок у зрілому віці.

Вправи на прес

«Йдеться не про те, щоб обзавестися рельєфом, наче олімпійський атлет — досить сильного пресу, який буде здатний підтримувати середній та нижній відділи хребта. Якщо ваші м’язи слабкі, це призведе до погіршення постави, неправильного стану хребта, появи м’язових спазмів і болю», — пояснює Шеріл. Щоб розвинути м’язи преса, вона радить займатися йогою або пілатес.

попередня статтяЯк виростити густий та соковитий кріп на підвіконні
наступна статтяЩо додати в гороховий суп, щоб він став вдвічі апетитнішим: три смачні інгредієнти
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я