Дієта доктора Аткінса: як схуднути і не мучити себе голодом

0
Дієта доктора Аткінса: як схуднути і не мучити себе голодом
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Роберт Аткінс – американський лікар-кардіолог, який створив у 1960-і популярну систему харчування, яка допомагає скинути вагу з мінімальною часткою стресу для організму. Лікар почав практикувати цю дієту не тільки з наукового інтересу, але і для особистої користі – його вага на той момент перевищувала 115 кілограмів.

Концепція дієти Аткінса для схуднення

Аткінс використовував новий для епохи підхід до лікування ожиріння, який полягав в обмеженні вживання углеводної їжі (до цього вважалося, що на зниження ваги впливає тільки зменшення калорійності раціону). Розроблену систему живлення Аткінс випробував на собі, і результати виявилися вражаючими – він схуднув на 28 кілограмів.

Суть дієти полягає в тому, що харчуватися необхідно заздалегідь білковою і жирною їжею, скоротити вживання углеводів до мінімального. При цьому продукти, що не містять вуглеводи, можна їсти в будь-яких кількостях.

4 етапи дієти Аткінс

Перший етап: знижуйте споживання вуглеводів

Поступово знижуйте споживання вуглеводів до мінімальних значень. Аткінс рекомендував з’їдати всього 20 г вуглеводів на день. Мета етапу – змусити організм перейти на отримання енергії їх жирів. Етап має тривати не менше двох тижнів.

Другий етап: активна втрата ваги

На цьому етапі з’їдайте від 25 до 45 г вуглеводів на день. Мета полягає в поступовому поверненні вуглеводів до раціону, щоб уникнути збільшення ваги.

Третій етап: підтримуйте результат

Щотижня збільшуйте споживання вуглеводів, але при цьому слідкуйте за вагою тіла. Якщо ваги показують однакове значення протягом місяця, ви готові перейти до заключного етапу.

Четвертий етап: продовжуйте жити у режимі

Тепер ви знаєте, скільки макроелементів вам необхідно споживати, щоб зберегти отриману вагу. Щоб зберегти результат, дотримуйтесь режиму живлення і далі.

попередня статтяЯк почати знову займатися спортом після довгої перерви
наступна статтяБіг вулицею чи доріжкою: що краще
Незвичне поєднання: головний редактор розділу “Фітнес” і садівник-аматор з цікавим багажем знань. Розповім все про здоровий спосіб життя, а також поділюсь секретами вирощування здорового урожаю.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я