6 способів, як зробити зі звичайного прибирання якісне тренування

0
6 способів, як зробити зі звичайного прибирання якісне тренування
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Пробіжки або заняття в тренажерному залі кілька разів на тиждень – чудовий спосіб залишатися в формі. Але що, якщо в тебе дійсно немає часу?

На думку експертів, вправи можна вписати до домашньої роботи — ось як це зробити.

Присідай замість того, щоб нахилятися

На думку персонального тренера Джеймса де Лейсі, присідання – одна з найкорисніших вправ, яка задіює безліч м’язів. Він радить присідати під час прибирання щоразу замість того, щоб нахилятися, наприклад, щоб витерти дверцята нижніх шафок або щось підняти з підлоги.

Прискорь роботу пилососом

Ще один спосіб спалити калорії під час прибирання будинку – це пилососити підлогу енергійніше, ніж зазвичай. «Товкайте пилосос із більшою силою та темпом, — радить Джеймс. — Так ви збільшите частоту серцевих скорочень, перетворивши звичайне побутове заняття на кардіотренування».

Інструктор з фітнесу Метт Калкотт-Стівенс пропонує скористатися ще одним лайфхаком: «Замість того, щоб бездумно блукати квартирою, робіть випади — так ви пропрацюєте ноги та сідниці, одночасно покращуючи свої навички балансувати», — каже він.

Танцюй, коли витираєш пил

«Танці – це одна з найцікавіших форм кардіотренувань. Увімкніть вашу улюблену музику і танцюйте, коли витираєте пил — це підніме вам настрій і допоможе спалити більше калорій», — радить персональний тренер та творець сайту про фітнес та харчування Деніел Кастільо.

Більше ходи

Коли ти наводиш лад у будинку, то часто переходиш із кімнати до кімнати. Але кількість кроків можна збільшити ще — наприклад, переносити речі по одній, а не збирати в оберемок. “Це чудовий спосіб підняти пульс і тримати ноги в тонусі”, – вважає де Лейсі.

Прикинься балериною, коли миєш посуд

Миття посуду – це ще одна можливість спалити калорії та наростити м’язову масу. «Кожного разу, коли я мій посуд, то постійно піднімаюся навшпиньки, а потім знову опускаю п’яти на підлогу – це чудове тренування для литкових м’язів та стоп», – говорить Метт.

Одягни обтяжувачі

Під час прибирання доводиться піднімати та переносити безліч речей. Хочеш ускладнити цей процес? Одягни обтяжувачі на руки і на ноги — і вразишся, як добре можна під час звичайних побутових справ пропрацювати руки та ноги.

попередня статтяЯк позбутися плям від йоду на шкірі
наступна статтяТісто для пиріжків на мінералці: повітряна та смачна випічка
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я