Йога чи пілатес: які тренування підійдуть тобі більше

0
Йога чи пілатес: які тренування підійдуть тобі більше
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Пілатес і йога схожі один на одного – і деякими вправами, і технікою їх виконання, і необхідністю концентруватися на тій частині тіла, яка включена до роботи.

Є, звісно, й відмінності — наприклад, йога — це ціла філософія, яка існує вже кілька тисячоліть, а пілатес було розроблено нещодавно — у 1920-х роках. Але якщо і те, й інше ти розглядаєш виключно як спосіб додати фізичну активність у своє життя, то вибрати не так вже й просто. Давай розбиратись, що підійде тобі більше!

Якщо ти хочеш позбутися стресу…

…твій вибір – йога. Як показують дослідження, вона добре допомагає при тривожності і навіть депресії – відбувається це завдяки концентрації на усвідомленості та роботі з диханням.

Якщо ти хочеш схуднути…

…придивися до активних видів йоги — пауер-йоги, аштанга-віньяса чи йоги 23. Але пам’ятай, що якщо твоя мета — скинути зайві кілограми, то перш за все потрібно змінити свій раціон — без цього тобі не допоможуть жодні фізичні навантаження.

Якщо ти відновлюєшся після травми…

…займайся пілатесом. Як пояснює викладач йоги Мегха Кавале, він краще пристосований для прискорення процесів відновлення та дозволяє підібрати вправи залежно від виду травми, після якої ти намагаєшся повернутися до активного життя.

Якщо ти хочеш прокачати м’язи кору

…Тобі потрібен пілатес. У ньому набагато більше вправ, які відпрацьовуються на підлозі, а також спрямованих на тренування корпусу. В пілатесі увага насамперед приділяється балансу та гнучкості, і в багатьох позах ти перебуватимеш у вертикальному положенні.

Якщо ти хочеш стати гнучкішою…

…Потрібно займатися йогою – див. попередній пункт. Як пояснює Кавале, пози, що утримуються тривалий час, допомагають м’язам розслабитися та покращують стан сполучних тканин, а це, у свою чергу, розширює діапазон рухів.

Якщо ти шукаєш тренування для серцево-судинної системи.

… слід вибрати пілатес. За словами Кавале, він динамічніший, тоді як класичні напрямки йоги передбачають виконання серії статичних поз.

попередня статтяКулінари назвали 7 секретів, які дозволяють борщу стати ще смачнішим
наступна статтяПростий рецепт домашньої гострої гірчиці
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я