5 помилок під час ходьби, які шкодять спині та колінам

0
5 помилок під час ходьби, які шкодять спині та колінам
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Позбутися зайвих кілограмів, зменшити тривожність, знизити ризик розвитку серцево-судинних захворювань, деменції, діабету, депресії, хвороб суглобів і навіть раку прямої кишки – все це допомагає зробити ходьба.

Однак якщо ти хочеш покращити свій фізичний та психічний стан, додавши до свого графіку щоденні прогулянки, то маєш знати, які п’ять помилок можуть дати протилежний ефект.

Помилка перша: відкидатися назад

Як пояснює ортопед Тьєн Трінь, це дуже поширена звичка, через яку вага людини працює проти неї. Замість того, щоб відкидатися назад, лікар радить трохи нахилитися вперед: ти маєш трохи «падати» корпусом у напрямку руху, не даючи собі це зробити, вчасно виносячи перед собою ногу.

Помилка друга: вивертати стопу всередину чи назовні

Ходьба носочками назовні шкодить колінам, а вивертання стопи всередину навантажує не тільки їх, а й стегна та спину, а також вимикає з роботи сідничні м’язи. Став ноги прямо і роби кожен крок, відштовхуючись від землі всіма пальцями ноги (останнім повинен відірватися від великої опори) — і твоє тіло скаже тобі за це спасибі.

Помилка третя: робити короткі кроки

Як пояснює Трінь, це робить ходьбу неефективною: короткі кроки не природня ходьба, а також це заважає задіяти належним чином сідничні м’язи.

Помилка четверта: не махати руками

Рухи руками – дуже важлива складова ходьби. Не варто тримати долоні в кишенях — це, каже Тьєн, «створює всілякі дисбаланси у всьому ланцюжку руху», шкодячи стегнам, колінам та хребту.

Помилка п’ята: ходити як модель

Хода супермоделей, коли ступні при кожному кроці перетинають середню лінію тіла, виглядає дуже ефектно, проте така ходьба, що «перехрещується», може призвести до появи проблем з колінами, стегнами, ступнями, гомілками і клубово-великогільцевим трактом. Практикувати таку ходу можна іноді (наприклад, якщо ти хочеш когось вразити), проте для тривалих прогулянок вона не підходить.

попередня статтяДрузі розповіли, що насправді відбувається між Дженніфер Лопес та Аффлеком
наступна статтяПишні віденські вафлі з вівсянкою на сніданок
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я