5 речей, які не можна одягати на пробіжку: думка експертів

0
5 речей, які не можна одягати на пробіжку: думка експертів
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Те, що ти носиш, коли займаєшся фітнесом, може вплинути на результати тренувань.

Ось який одяг, на думку експертів, слід залишити вдома, коли ти збираєшся на пробіжку.

Речі темного кольору

Це правило стосується лише конкретних ситуацій — чорні легінси чи темно-синю футболку краще не одягати, якщо ти тренуєшся в сонячний та спекотний день, коли темна тканина поглинає та утримує тепло — для такої ситуації краще підійдуть світлі речі. Фізіотерапевт Луїза Хейтлі зазначає, що у них є ще одна важлива перевага: пізно ввечері або рано вранці вони зроблять тебе помітнішою для автомобілістів.

Одяг з бавовни

М’яка, міцна і дихаюча натуральна бавовна – відмінний матеріал для повсякденного носіння, проте для пробіжок він не підходить. “Бавовна вбирає піт і довго сохне – це може призводити до дискомфорту, натирання або переохолодження”, – пояснює тренер з фітнесу Нолван Кемерон. До речі, шкарпеток це правило теж стосується — краще одягни спеціальні спортивні шкарпетки для бігу зі штучної тканини, що відводить вологу.

Звичайні бюстгальтери

Підтримуюча нижня білизна для бігу має стати невід’ємною частиною твоєї екіпіровки, і справа не в тому, що груди можуть змінити свою форму. Дослідження 2023 року показало, що підтримка грудей допомагає покращити результати тренувань, а якісний спортивний бюстгальтер змінює техніку бігу – він стає безпечнішим для твоїх суглобів. Спеціальні труси теж не зашкодять – завдяки відведенню вологи вони можуть запобігти натиранню.

Теплі куртки

На думку експертів, треба дотримуватися простого правила — одягайся на пробіжку так, ніби на вулиці на 10 градусів тепліше за реальну температуру. Тепла товста куртка може виглядати привабливо, якщо день видався прохолодним або дощовим, але, як пояснює Нолван, вона утримуватиме тепло, і в результаті ти перегрієшся.

Нові кросівки

Правильний вибір взуття — мабуть, найважливіша річ, коли йдеться про біг. Якісна пара матиме хорошу амортизацію, підтримку склепіння стопи, вона буде стійкою та комфортною. Як пояснює тренер Керолайн Грейнджер, кросівки також мають бути не старими, але розношеними — нові спочатку вигуляй на нетривалих пробіжках.

попередня статтяЯк самостійно виростити гіацинт: краса на підвіконні
наступна статтяОладки будуть пухкими хмаринками: весь секрет в тісті
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я