Експерти назвали 7 помилок, які призводять до травм під час бігу

0
Експерти назвали 7 помилок, які призводять до травм під час бігу
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Фітнес-коуч Олена Мурлаєва назвала 7 популярних помилок під час занять бігом, які часто призводять до травмування.

Подробиці

Перша помилка – неправильне взуття. Можливо, хтось заперечить, що раніше взагалі бігали босоніж — і нічого. Безумовно, але з того моменту, як ми взулися, і наші стопи змушені були підлаштовуватися під ці умови, виникли проблеми: плоскостопість, порожня стопа та багато іншого.

«М’язи та зв’язки стоп уже, як раніше, не працюватимуть. Потрібні кросівки для бігу. Потрібні спеціальні вправи для стопи, треба дратувати рецептори стопи за допомогою м’ячика або ролу, голки килимка», — каже фахівець.

Друга помилка – відсутність розминки. Один кілометр повільного бігу чи ходьби перед тренуванням – це не розминка, це вже частина тренування. Тренування – це розігрів не тільки м’язів та зв’язок, але й робота із суглобами.

Третє – відсутність заминки. Це 1-2 км. повільного бігу після тренування. Заминка необхідна для відновлення серцевого ритму та дихання.

Четверте – відсутність розтяжки. Розтягнути потрібно цільові м’язи, що працювали під час бігу.

П’яте – неправильна техніка. І це важливо, інакше не вдасться досягти гарного рельєфу тіла, бігати без болю та травм.

Шоста помилка – займатися лише бігом. Тренувальний процес має бути різноманітним. Коли працюють ті самі м’язи, вони втомлюються. Включайте у свій спортивний розклад функціональні тренування, велосипед, плавання.

І, нарешті, сьоме — неправильний, незручний одяг, який заважає і може призвести до травм. Одяг для спорту не повинен обмежувати рухи і мати терморегуляцію.

попередня статтяЕксперти розповіли, чому потрібно відмовитись від кави після полудня
наступна статтяЛікар розповіла, скільки потрібно спати дорослим людям
Незвичне поєднання: головний редактор розділу “Фітнес” і садівник-аматор з цікавим багажем знань. Розповім все про здоровий спосіб життя, а також поділюсь секретами вирощування здорового урожаю.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я