...

Як правильно доглядати за калиною восени

Підпишіться на нас:

Калина, як й інші садові культури, схильна до різних захворювань, а ще їй можуть завдати шкоди різноманітні шкідники. Щоб убезпечити кущ, потрібно регулярно обприскувати його в цілях профілактики, а роблять це навесні і восени.

Подробиці

Щоб позбутися від шкідників, калину обробляють інсектицидами, для знищення грибкових хвороб застосовують фунгіциди. Бактеріальні та вірусні захворювання є невиліковними.

Але варто знати, що різні шкідники та їх личинки є головними переносниками таких хвороб, тому так важливо своєчасно обробляти рослини і не забувати про профілактичні обприскування.

Коли з калинового куща опаде все листя, його потрібно буде згребти, як і старий  шар мульчі. Потім рослину обробляють із метою профілактики від різних шкідників, які хочуть зимувати в корі куща або у верхньому шарі ґрунту. Далі поверхню пристовбурового кола засипають шаром мульчі (перепрілою органікою).

Після того як заморозки стануть стійкими, з рослин необхідно зібрати кисті плодів, після чого їх прибирають на зберігання.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я