Смачні курячі галушки нашвидкоруч

Підпишись на нас:

Курячі галушки ви приготуєте хвилин за 20. Це напрочуд ніжна, корисна, дієтична друга страва, яка підходить майже під всі обмеження в харчуванні. З ним у вас буде ідеальна вечеря – варені галушки підходять під гарніри та під овочеві салати.

Інгредієнти на 3 порції:

  • Курячі грудки (філе) – 300 гр.
  • Шпинат – 100 гр.
  • Яйця – 1 шт.
  • Борошно пшеничне (без гірки) 4 стол. ложки
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Паприка 0.5 чайн. ложки

Приготування:

Спочатку підготуйте всі необхідні інгредієнти для приготування. Якщо немає свіжого шпинату, візьміть заморожений, але його повністю розморозьте і відіжміть від зайвої вологи. Сирі курячі яйця добре вимийте та обсушіть серветками.

Курячі грудки сполосніть і обсушіть. Наріжте її на шматочки і подрібніть у м’ясорубці або за допомогою блендера. Перекладіть фарш із грудки в миску. Розбийте в миску із фаршем яйце. Посоліть за смаком, додайте чорний мелений перець та паприку.

Додайте в миску нарізаний шпинат. Якщо берете свіжий шпинат, переберіть та видаліть ніжки. Після цього опустіть його на 30-60 секунд у киплячу воду, а потім одразу перекладіть у крижану воду і залиште до охолодження. Вийміть, відіжміть і дрібно поріжте.

Всипте в миску з фаршем та шпинатом борошно. Дайте постояти протягом 10 хвилин.

Ліпить галушки можна і руками. Але якщо брати їх столовою ложкою, змоченою у воді, галушки виходять дуже акуратними та практично однаковими. Змочіть столову ложку водою і згрібайте фарш до стінки посуду. Потім перекладіть на вологу долоню і, підгортаючи ложкою, сформуйте галушку.

Укладіть галушки на тарілку, змочену водою.

У каструлю налийте півтора літри води та доведіть до кипіння на середньому вогні, посоліть. Зменшіть вогонь до повільного і опустіть галушки, намагаючись, щоб вони не прилипли до дна. І не кладіть все відразу, вони можуть злипнутись і втратити форму. Варіть на повільному вогні, доки вони не спливуть на поверхню. На це піде приблизно 5-7 хвилин. Орієнтуйтеся на плиту. Потім галушки дістаньте шумівкою і відразу подавайте з будь-яким гарніром або овочами та зеленню.

Смачного!

Якщо готуйте галушки для маленької дитини, не кладіть у фарш перець.

Курку можна замінити на індичку або будь-який інший вид м’яса за вашим бажанням. Але врахуйте, що час приготування і калорійність страви зміняться.

Так як ступінь солоності, солодощі, гіркоти, гостроти, кислоти, пекучості у кожного індивідуальна, завжди додавайте спеції, прянощі та приправи, орієнтуючись на свій смак!

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин

Як приготувати ідеальну запіканку з сиру: 5 простих правил

Сирна запіканка може стати бажаним гостем на вашій кухні,...

Чому гине розсада огірків: 3 часті помилки

Не секрет, що справи городні потребують чимало зусиль та...

Як посмажити ніжну червону рибу менш ніж за 10 хвилин

Про користь червоної риби не чув лише лінивий, тож...

3 рослини, які приховано шкодять іншим культурам: не бур’яни, а шкоду завдають

Виявляється, деякі культурні та декоративні рослини можуть стати прихованими...

Які помилки ми робимо при варінні кави

З ранку перш за все хочеться порадувати себе чашкою...

Секрет урожайних помідорів: всього два підживлення

Вирощування здорових та смачних помідорів є пріоритетом для багатьох...