5 вправ, які за 10 хвилин виправлять вашу поставу

0
Згинання та розгинання стоячи
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Вранішніх звичок, які допоможуть зробити ранок ідеальним, може бути багато. Легкий масаж голови, обличчя та шиї прямо в ліжку, медитація або дихальна гімнастика, читання цікавої книги, прослуховування музики, що надихає… Що б ви для себе не вибрали, обов’язково додайте до цього списку просте тренування. Вам потрібно не більше 10 хвилин, щоб остаточно розбудити тіло та мозок та наповнити себе енергією на весь день.

Отже, після пробудження випийте склянку чистої води та зробіть цей комплекс вправ. Він спрямований на покращення рухливості, корекцію постави та зміцнення м’язів. Після – побалуйте себе смачним та збалансованим сніданком.

Згинання та розгинання стоячи

Вихідне становище – стоячи. Одна нога попереду, коліно зігнуте, інша нога позаду, п’ята притиснута до підлоги.

На вдиху потягніться руками до стелі, спрямовуючи погляд і грудну клітку вгору. Все тіло виходить у легке розгинання. На видиху округліть спину вниз і одночасно поміняйте положення в ногах – передню ногу випрямляємо, коліно задньої ноги згинаємо. Протягом усієї вправи стопи притиснуті. Зробіть 3-4 повторення на кожну сторону.

Згинання та розгинання стоячи

Кішка зі схрещеними долонями

Вихідне положення в упорі на долоні та коліна. Залишіть ліву руку в упорі. Праву долоню поставте скресно поруч із лівою. Таз залишається вирівняним. Праві ребра розкриваються у легку дугу. На вдиху здійсніть розгинання хребта, на видиху округліть спину вгору. Зробіть 7-8 повторень на кожну сторону.

Кішка з долонями скресно

Кішка з долонями скресно

Inverted

Вихідне становище – планка. Долоні розташуйте під плечима. Макушкою і п’ятами тягніться в різні боки. Піднімайте таз вгору, провертаючи тіло в плечових та кульшових суглобах, сідничні кістки спрямовуйте в стелю. Коліна можна трохи пом’якшити, щоб спина вирівнялася. Шия залишається витянутою. Поверніться у вихідне положення. Зробіть 4-5 повторень.

Inverted

Inverted

Розгинання тіла

Вихідне становище – напівпланка. Почніть долонями тягнути підлогу під себе, одночасно опускаючи таз вниз і витягуючись маківкою вгору до положення повного розгинання. Уявіть, що ви хочете вистрибнути з одягу. Кожен момент часу відштовхуйтеся долонями і не провалюйтесь у плечах та лопатках. Шия довга. Грудна клітка розкрита. Погляд спрямований перед собою. Поверніться у вихідне положення. Зробіть 4-5 повторень.

Розгинання тіла

Розгинання тіла

Русалка з витягуванням стегон

Вихідне становище – сет. Права нога розташована у зовнішньому обертанні, ліва – у внутрішньому. Стопа поруч із коліном. Таз притиснутий. Тіло у нейтральному положенні. Зробіть бічний нахил у ліву сторону, одночасно витягуючись правою рукою. Розкрийте праві ребра. Поверніться у вихідне положення. Праву руку опустіть на підлогу, зробіть бічний нахил у праву сторону, одночасно піднімаючи таз, створюючи витяг лівою рукою і розкриваючи ліві ребра. Зробіть 4-5 циклів на кожну сторону.

Русалка з витягуванням стегон

Русалка з витягуванням стегон

попередня статтяНавіщо потрібен гребінець із натурального каменю
наступна статтяДієта довгожителів: як харчуватися, щоб не старіти
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я