Що станеться з тілом, якщо не лінуватися і робити присідання щодня

0
Що станеться з тілом, якщо не лінуватися і робити присідання щодня
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Присідання – одна з найефективніших фітнес-вправ. Їх можна робити практично за будь-яких обставин, і ніякі додаткові пристрої не потрібні. Але головне в тому, що присідання дуже ефективні. Ось як змінюється тіло, якщо виконувати їх щодня.

Присідання належать до так званих складових вправ. У них ми опрацьовуємо одночасно кілька великих груп м’язів і об’єднуємо їх в один рух. У разі присідань це м’язи стегон, сідниць та кора, а іноді навіть м’язи спини. Саме тому присідання приносять так багато користі тілу. Ось чотири найважливіші ефекти:

Прискорюють метаболізм

Квадрицепс – найбільший м’яз тіла. Тому його тренування допомагає спалити багато калорій за короткий час та стимулює обмін речовин. І навіть після тренування м’язи продовжують працювати! Тому, якщо ти хочеш схуднути та прискорити обмін речовин, присідай.

Знижують ризик травмування

Регулярно практикуючи присідання, ти зміцниш свої м’язи і розвинеш гнучкість і рівновагу. Все це необхідно для того, щоб мати сильне та здорове тіло. Наприклад: тіло, треноване присіданнями (і, звичайно, іншими вправами), легше приймає правильну позу під час підйому ваги, замість того, щоб навантажувати спину.

Зміцнюють кістки

Присідання приносять користь не тільки м’язам – також ти зміцнюєш кістки за допомогою цієї комплексної вправи. З віком щільність наших кісток автоматично зменшується, і кістки стають більш пористими – особливо актуальною є ця проблема для жінок після 40. Регулярні вправи – дуже ефективний спосіб зміцнити кістки. Жінки в постменопаузі, які практикують присідання кілька разів на тиждень, мають більшу щільність кісток, ніж без вправ.

Покращують поставу

Активація м’язів кора та спини допомагає працювати над здоровою вертикальною поставою у довгостроковій перспективі. Але для цього важливо освоїти правильну техніку присід: тримати спину прямо, напружувати м’язи живота і відводити плечі назад і вниз. Ефект для постави посилюється, коли під час вправи піднімаєш руки над головою. Не забудь відводити плечі вниз!

попередня статтяЯк швидко розморозити тісто: хитрощі, які здивують господарок
наступна статтяЯк посмажити рибу, щоб вона не прилипала до сковороди
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я