Експерти розповіли, навіщо робити зарядку щодня

0
Навіщо робити зарядку щодня
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Євген Шувакін, тренер з бігу та загальної фізичної підготовки розповів, що станеться, якщо робити зарядку по 20 хвилин щодня. Кісткова маса остаточно формується в 30-35 років. Після 40 починається зворотний процес. Міцність кісток зменшується і вони стають крихкими.

Захист від травм

Візуально зміни можуть бути непомітними: з віком кісткові клітини починають повільніше виробляти колаген – білок, який відповідає за пружність. Якщо вже зараз витрачати на фізичні вправи хоча б 150 хвилин на тиждень, ви прискорите обмін речовин у кістках, знизите ризик переломів та розвитку остеопорозу у майбутньому.

“Руйнування в тілі не відбуваються в один момент: якщо ви не стимулюєте м’язи, вони слабшають і не можуть бути опорою для скелета”, – говорить тренер.

Поліпшення кровотоку

Заняття спортом особливо корисні для людей з «вегето-судинною дистонією», які мають вічно холодні руки та ноги. Після фізичної активності діаметр кожного капіляра зростає вдвічі.

“Тобто клітини тіла теж отримають вдвічі більше харчування та необхідних гормонів”, – пояснює Євген Шувакін.

Цукор у крові під контролем

Під час фізичних вправ клітини також ефективніше використовують інсулін (гормон, який регулює вуглеводний обмін в організмі). Це зменшує ризик діабету, якщо ви страждаєте зайвою вагою або схильні до повноти.

Зниження ваги

Звичайна зарядка вранці дає додаткове навантаження та організм витрачає більше енергії протягом дня.

попередня статтяПсихологи розповіли, як впоратися з тривожністю та занепокоєнням
наступна статтяЯкі товари варто придбати під час війни
Незвичне поєднання: головний редактор розділу “Фітнес” і садівник-аматор з цікавим багажем знань. Розповім все про здоровий спосіб життя, а також поділюсь секретами вирощування здорового урожаю.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я