Як обсмажити котлети, щоб в процесі приготування вони не розвалювалися

0
Як обсмажити котлети, щоб в процесі приготування вони не розвалювалися
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Приготувати гарний м’ясний фарш – півсправи. Важливо ще й добре посмажити, щоб котлети не вийшли надмірно жорсткими, з апетитною золотистою скоринкою та не розвалювалися в процесі приготування. Друге, до речі, зустрічається значно частіше.

Можна назвати відразу кілька причин, з яких котлети при обсмажуванні не тримають форму.

  • Перша – недостатньо щільна консистенція. Часто, стараючись зробити котлети соковитими, господині додають у фарш воду або молоко. Якщо трохи не розрахувати, то фарш буде рідким. Виправити дефект можна, якщо додати до фаршу невелику кількість крохмалю або манної крупи. А якщо дозволяє час, то краще прибрати м’ясний напівфабрикат в холодильник. За 1,5-2години перебування на холоді він стане значно щільнішим.
  • Друга причина так само пов’язана із складом фаршу. Щоб у процесі смаження котлети не розвалювалися, необхідний якийсь інгредієнт, що «склеює». Найнадійнішим є куряче яйце. Але в деяких випадках воно може надмірно ущільнити фарш. Господині, які не додають яйця, повинні вибрати якусь альтернативу, наприклад, терту картоплю або той же крохмаль.
  • Смаження котлет при недостатній температурі також негативно позначається на їх формі. Викладати сформовані котлети на сковороду слід лише після того, як розігріється олія. В обов’язковому порядку котлети панірують. Для цього можна використовувати борошно, манку або спеціальні панірувальні сухарі.
  • Тим, хто звик смажити котлети під кришкою, необхідно порадити утриматися від цього протягом перших 5-7 хвилин смаження. За цей час котлети необхідно обсмажити з усіх боків, щоб сік, який виділяється при обсмажуванні, не розшаровував фарш.
попередня статтяЯк розпізнати, що молочні продукти йдуть тобі не на користь: простий тест
наступна статтяКорейське правило трьох секунд: цей маленький секрет допоможе виглядати молодше
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я