Чи правда, що занняття спортом продовжують молодість

0
Чи правда, що занняття спортом продовжують молодість
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Сила регулярних занять фітнесом вражає: вправи можуть допомогти вам наростити м’язи, запобігти хронічним захворюванням і зробити вашу фігуру більш підтягнутою. Але є ще одна перевага фізичної активності, яка заслуговує на увагу: навіть помірна кількість занять сприяє молодості. Звичайно, ви не зможете змінити свій вік, але вправи можуть поліпшити ваше здоров’я настільки, що ви виглядатимете і відчуватимете себе молодше, ніж ви є. Розповідаємо про головні переваги спорту, завдяки яким ви виглядатимете молодше за свої роки.

Поліпшення стану шкіри

Дослідники з Університету Макмастера в Онтаріо досліджували невелику групу людей віком від 20 до 84 років. У тих, хто часто займався фізичними вправами у віці старше 40 років, шкіра ставала такою ж м’якою та еластичною, як у людей віком від 20 до 30 років. Дослідники стверджують, що вправи створюють в організмі речовини, які допомагають уповільнити старіння шкіри, хоча вони уточнюють, що потрібні додаткові дослідження, щоб дізнатися, як саме вправи змінюють склад шкіри.

Приплив енергії

Тренування схожі на природний енергетичний напій, за рахунок вироблення гормонів радості ендорфінів і гормону адреналіну, запалються ваш мозок і тіло, тому ви почуваєтеся бадьорішими і живішими. Фізичні вправи приводять ваше тіло в стан збудження, повсякденні стосунки стають менш стомлюючими і вимагають менше зусиль. Це бадьорість у кожному кроці, яка змушує вас відчувати, що ви помолодшали на пару-трійку років.

Спорт прискорює метаболізм

З віком метаболізм уповільнюється, тому стає все важче уникнути набору ваги. Спорт допомагає збільшити загальну кількість калорій, що спалюються, і підтримувати стабільну здорову вагу. Чим більше у вас м’язів, тим швидше ви спалюєте калорії – тому не забувайте робити силові вправи. Крім того, якщо ви займаєтеся на початку дня, метаболізм залишається швидшим протягом усього дня.

Спорт може збільшувати тривалість життя

Вправи не просто змушують вас почуватися молодшими – вони можуть фактично зупинити процес старіння ваших хромосом. Це пов’язано з тіломірами, що знаходяться на кінцях хромосом, які контролюють старіння. З віком тіломіри стають коротшими, тому чим довше тіломіри залишатимуться довшими, тим довшим буде ваше життя. Нещодавні дослідження виявили зв’язок між регулярними навантаженнями та подовженням тіломір, припускаючи, що вправи можуть збільшити тривалість життя.

попередня статтяЧи дійсно магній допомагає боротися з безсонням
наступна статтяЯк розпізнати дефіцит калію в організмі і чим загрожує його нестача
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я