Що треба знати про спеку та полив рослин

0
Полив рослин
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Влітку рослини потребують уваги щодо регулярності поливу. Особливо це критично важливо, коли встановлюється спекотна погода. Чи можна поливати рослини, коли палить сонце?

Що треба знати

Існує думка, що при спеці потрібно частіше поливати рослини. Насправді, потрібно враховувати кілька факторів. Насамперед, якщо ви будете влаштовувати полив у вигляді дощу, виникає ризик отримання опіків. Краплі води, які залишаються на листі, стають призмою для сонячних променів. В результаті можуть утворитись опіки.

При сильному сонці проходить швидше випаровування вологи, ніж насичення ґрунту. Коренева система не отримує потрібної кількості, тож робота проходить даремно. Найкраще почекати, коли сонце зійде, а потім вже поливати.

Припустимо ви полили землю. Згодом можете побачити, що на поверхні почали утворюватись тверді кірки. Вони створюють перепону для нормального повітрообміну. Зрештою, при поливі і рідина не буде нормально просочуватись у ґрунт.

З 11 ранку до 16.00 не поливайте рослини. І вам не треба бути на сонці в цей період. Відкладіть роботи на час, коли буде не так спекотно. Найкраще починати полив після сьомої вечора. Це найкомфортніший час для рослин.

попередня статтяЯк приготувати мариновані яблука
наступна статтяЯк приготувати часниковий соус для шаурми
Диплом редакторки переміг диплом економістки, відкривши в душі любов до текстів, а не до розрахунків та формул. Авторка матеріалів для сайтів, блогів, інтернет-магазинів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я