Чому зараз такий популярний пілатес: розбираємось разом з тренеркою

0
Чому зараз такий популярний пілатес: розбираємось разом з тренеркою
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Пілатес допомагає схуднути, відновити режим сну, і це ще не всі його переваги.

Про користь пілатесу розповідає Оксана Лукавенко, фітнес тренерка, та викладачка в ХДАФК.

Пілатес як спосіб схуднення

У тренді холістичний підхід до тренувань, тобто турбота про тіло як єдине ціле. Тому говорити про пілатес у контексті лише схуднення — це надто вузький погляд. Як і взагалі намагатися схуднути, використовуючи якийсь один, та ще й підходящий для всіх метод. І водночас пілатес — справді добрий спосіб схуднути. Розмірний, але зі стійким результатом, що не завдає шкоди здоров’ю. Адже різке схуднення загрожує відкатами. Якщо займатися вдумливо та на регулярній основі, з пілатес відкатів за вагою не буде. Результати почнуть проявлятися поступово, згодом стаючи все помітнішими, і збережуться надовго, навіть якщо зробити перерву. Тому пілатес такий популярний у наші дні, зокрема серед знаменитостей та спортсменів. Пілатес — це не лише про зовнішність, а й про здоров’я та баланс.

У будь-якій вправі пілатес задіяний комплекс м’язів, тому підтягується все тіло, це і дає явний зовнішній ефект. Тобто це не просто схуднення, а приведення до збалансованого тонусу всіх м’язів тіла.

Але у випадку з пілатесом схуднення – скоріше побічний ефект, приємний бонус.

Основне ж — оздоровлення організму, балансування скелета і м’язів (при надмірній вазі дуже велике навантаження на кісткову систему), прискорення метаболізму (а отже, поліпшення травлення), зняття напруги в тілі, підвищення якості сну, корекція постави, ходи та інших рухових звичок.

Завдяки цьому після кількох місяців регулярних тренувань з’являється море енергії, легкість у тілі та ході, хочеться тримати спину рівно, розслабляти плечі, а підтягнутий силует з’являється вже як наслідок, результат м’якого та здорового піклування про себе.

Якщо підходити до схуднення холістично і поєднувати пілатес із грамотним харчуванням та доглядом за собою, результат можна отримати ще швидше і радості від нього буде більше.

А хто сказав, що схуднення обов’язково має бути стресом та мукою?

попередня статтяБісквітний рулет завжди вийде: перевірена на практиці порада
наступна статтяЩо приготувати з кислого сиру, якщо сирники та запіканка вже приїлись
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я