Як усунити аромат котячої сечі за 10 хвилин

0
Як усунити аромат котячої сечі за 10 хвилин
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Навіть найчемніший кіт може іноді зробити шкоду у вигляді калюжки у квартирі. Не поспішайте сварити улюбленця, бо часто причина досить логічна (неприбраний лоток, стресова ситуація, поганий настрій хвостатого).

Подробиці

Для розуміння, як боротися з випорожненням кота, треба знати, що сеча складається з трьох компонентів, а саме:

  • урохром. Пігмент, який надає рідині жовтий колір. Він  легко розчинний у воді та забирається будь-яким засобом для миття;
  • сечовина. Після того, як сеча кота висохне, перетворює рідину в липку пляму. Якщо своєчасно розпочинати очищення, її легко можна розчинити водою і прибрати за допомогою хімічного засобу;
  • сечова кислота. Відповідає за процеси кристалізації та утворення їдкого, стійкого запаху. Вона не розчиняється у воді, кристалики можуть довго зберігати свої властивості та при зіткненні з водою знову видавати інтенсивний запах.

Саме тому перше, що треба зробити, це розвести у воді кислоту, зокрема оцтову та засіб для миття, що має запах. І цим розчином пройтися по місцю, де кіт мочився. Але саму сечу краще прибрати паперовими рушниками, що була якнайменше її концентрація на поверхні підлоги.

попередня статтяЯк кулінари в ресторанах готують моркву для салатів
наступна статтяСкільки яєць додавати до тіста для тонких млинців
Копірайтерка, що має 2 вищі освіти, 2 дітей, 1 кота, а також почуття гумору та досвід, як садити, сапати, полоти, колоти, готувати, відмивати тощо. Другий рік ділиться з читачами ProstoWay досвідом власним, народним і з просторів Інтернету.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я