Як вибрати стигле авокадо з маленькою кісточкою

0
Шкода та користь авокадо. Яка частина авокадо токсична
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Авокадо займає верхні рядки у всіх топах, які стосуються найкорисніших продуктів харчування для людини.

Регулярне вживання цього фрукта знижує ризик розвитку серцево-судинних захворювань, цукрового діабету, раку та уповільнює старіння організму.

Подробиці

Найкорисніше стигле авокадо, тому потрібно вміти визначати фрукт, який дозрів.

Як вибрати стигле авокадо

  1. Спочатку слід звернути увагу на колір. Найчастіше стиглі авокадо темніші за недозрілі. Але це правило працює не з усіма сортами.
  2. Далі слід оглянути шкірку фрукта. У стиглого авокадо вона гладка, без вм’ятин, темних плям, порізів і різних болячок. Пом’ятий фрукт у 90% випадків буде коричневий усередині. Текстура шкірки не відіграє ролі – це сортова особливість. В одних вона горбиста, а в інших – гладка.
  3. Якщо є сумніви, потрібно відігнути плодоніжку і заглянути під неї. Якщо м’якоть коричнева, то авокадо перезрілий. Зелений колір говорить про те, що фрукт стиглий і його можна брати.

Як вибрати авокадо з маленькою кісточкою

  1. У цьому разі потрібно звернути увагу на сорт. Кісточки менше у круглих різновидів («Хасс», «Гвен», «Рід»). У довгастих (сорта «Бекон», «Еттінгер») кісточки більші.
  2. Якщо ви прагнете знайти авокадо  з дрібними кісточками, то брати потрібно найвитягнутіші плоди. Найчастіше у них насінина менша, ніж у округлих.
попередня статтяЧим посипати меблі та килими, щоб в домі був приємний запах
наступна статтяЯк приготувати із залишків манної каші смачні биточки
Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, факультет журналістики. Головний редактор розділів “Краса”, “Лайфстайл”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я