Розпушувач чи сода: що краще додати у тісто

0
Розпушувач чи сода: що краще додати у тісто
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

І сода, і розпушувач додають в тісто, щоб виріб був пористим, піднявся при випіканні. В одних рецептах можна прочитати, що слід використовувати соду, в інших – розпушувач. Що ж обрати?

Подробиці

Коли ви печете пиріжки, млинці, печиво, які потребують, щоб тісто піднялося, то одна тільки сода не впорається з цим завданням. Їй потрібна кислота: йогурт, кефір, сметана, сироватка. Якщо в рецепті є ці інгредієнти, сміливо додавайте соду, не гасячи її. Якщо ж немає, соду треба гасити оцтом або лимонним соком.

Розпушувач не потребує кислоти, бо в його складі вона вже є. Тому розпушувач змішують з борошном, а потім додають рідкі складники.

Сода без окислювача надає випічці специфічної гіркоти, а при використанні розпушувача цього не буває. Тому, що обрати, залежить від набору продуктів у тому чи іншому рецепті.

попередня статтяГарбузова каша з пшоном — смачна класика
наступна статтяЯк почистити м’які меблі від пилу
Копірайтерка, що має 2 вищі освіти, 2 дітей, 1 кота, а також почуття гумору та досвід, як садити, сапати, полоти, колоти, готувати, відмивати тощо. Другий рік ділиться з читачами ProstoWay досвідом власним, народним і з просторів Інтернету.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я