Експерти розповіли, в чому користь гречаного чаю і шоколаду

0
Експерти розповіли, в чому користь гречаного чаю і шоколаду
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Гречані чай і шоколад з’явилися на українському ринку не так давно і відразу набули шаленої популярністі: їх люблять спортсмени, адепти ЗОЖу та дієтологи. Експерти видання Baazar розбирались, чому всі в такому захваті від продуктів з гречки, як їх виробляють і чи справді вони можуть принести користь організму.

Подробиці

Татарська гречка, з якої виробляють чай та шоколад, близька родичка нашої гречки. У Україні вона пратично не росте, оскільки протягом багатьох років вважалася бур’яном. Наразі татарську гречку вирощують переважно в Азії, зокрема в Китаї та Японії. Виростаючи на високогірних схилах, вона вбирає безліч корисних речовин, які не можна знайти у звичайній гречці (а якщо й можна, то в набагато менших кількостях).

Цей вид гречки надзвичайно багатий на рослинну сполуку — рутин. При регулярному вживанні він покращує кровообіг та стан судин, завдяки чому можуть покращуватися стан та зовнішній вигляд шкіри, знижуватися ризик утворення вікових пігментних плям на ній. Крім рутину в гречки багато антиоксидантів, вітаміни А та Е, вітаміни групи В, клітковина, флавоноїди та білок.

Чай із гречки заварювали ще у Стародавньому Китаї, але до нас напій дійшов зовсім недавно. Чай виробляють за особливою технологією, збираючи зерна гречки на певному етапі зрілості, їх очищають, просушують і обсмажують (від ступеня обсмажування залежить смак кінцевого продукту). Гречаний чай має приємний яскраво-виражений горіховий аромат і солодкуватий смак, який віддалено нагадує якийсь десерт. Пити гречаний чай можна в будь-який час – він зовсім не містить кофеїну і не має сильного тонізуючого ефекту, на відміну від чорного або зеленого.

Заварювати гречаний чай потрібно окропом. На один чайник об’ємом 350 мл у середньому потрібно 3-4 столові ложки гречки та 1-2 хвилини на заварювання. Загалом тут немає жодних чітких правил: якщо хочеться більш насиченого смаку, можна взяти побільше гречки або збільшити час настоювання.

Ще один популярний продукт із татарської гречки – шоколад. Його виготовляють із трьох ключових інгредієнтів: какао-порошку, олії какао та подрібненої на борошно гречки. Зараз на ринку представлена ​​величезна кількість різних видів гречаного шоколаду: до нього додають тростинний або кокосовий цукор, матчу, ваніль, корицю та багато інших спецій, що дозволяють створити унікальний смак. Вкрай рідко в його складі можна зустріти молоко – як правило, шоколад не містить продуктів тваринного походження і підходить для веганів.

Такий шоколад набагато корисніший за звичайний: він багатий рослинним білком, вітамінами, мінералами і містить близько 120 ккал на плитку. Проте, гречаний шоколад — це десерт, тому, якщо не хочете набрати вагу, сильно захоплюватися ним не варто.

попередня статтяЯкі помилки у догляді за шкірою взимку, обійдуться дорого для вашої шкіри
наступна статтяЕксперти назвали 5 звичок, які допоможуть уповільнити старіння
Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, факультет журналістики. Головний редактор розділів “Краса”, “Лайфстайл”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я