5 речей, які не варто робити перед пробіжкою

0
5 речей, які не варто робити перед пробіжкою
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Хоча б мінімальна 20 – хвилинна пробіжка допомогає тримати тіло в тонусі, збільшує витривалість, зміцнює імунітет, покращує настрій та допомагає відволіктися від роботи та негативних думок.

Але є речі, які робити перед пробіжкою категорично заборонено — і часто помилки роблять не лише новачки, а й досвідчені бігуни. Тут ми зібрали п’ять основних речей, яких слід уникати перед біговим тренуванням.

Статична розтяжка

Дослідження показують, що статична розтяжка – не найкраще рішення для бігуна. Мязи краще розігріються, якщо робити динамічну розминку. Статичне розтягнення протягом 30-60 секунд подовжує м’яз, але при цьому також впливає на сигнали між м’язом та мозком, викликаючи захисний рефлекс, який запобігає надмірному розтягуванню м’яза. Отже, м’язи стають заблокованими і не можуть скорочуватися з потрібної силою. Цей рефлекс на короткий час знижує силу та потужність м’язів. Під динамічною розминкою мається на увазі рух м’язів у широкому діапазоні рухів, що імітують біговий рух.

Занадто великий прийом їжі

Це може здатися очевидним, але все-таки: не варто занадто щільно їсти прямо перед пробіжкою. Справді, для бігунів важливо збалансовано харчуватися, щоб на заняття спортом вистачало енергії. Але велика тарілка яєчні – навіть при тому, що вона дуже корисна на необхідні поживні речовини – буде не найкращим рішенням за годину до тренування. Шлунок точно не скаже вам спасибі.

Надмірне або недостатнє споживання води

Не варто впадати в крайнощі. Про зневоднення під час бігу було так багато сказано, що деякі бігуни вживають надмірну кількість рідини, що також є небезпечно. Щоб не перестаратися, краще пити воду протягом дня — у середньому доросла людина повинна випивати близько двох літрів. Відмова від кофеїну або енергетичних напоїв також може бути у ваших інтересах, тому що кофеїн може спричинити почастішання пульсу. Напої, що містять занадто багато цукру, можуть підняти рівень цукру в крові, що може дати вам тимчасовий приплив енергії, за яким послідує великий збій, коли рівень цукру різко впаде.

Ви не прислухаєтеся до свого тіла

Не перестарайтеся і навчиться прислухатися до свого організму. Якщо ви відчуваєте значну слабкість чи втому, візьміть вихідний. Залежно від вашого віку та історії здоров’я також розумно було б включити крос-тренінг у свій розпорядок дня на додаток до бігу. Фітнес та біг мають бути з вами протягом усього життя. Не поспішайте та з’ясуйте, що найкраще підходить саме для вас.

Неправильний вибір спортивної форми

Вибір правильної форми має бути у вас у пріоритеті. По-перше, якщо одяг виконаний з неприємних до тіла матеріалів і погано на вас сидить, це відволікатиме від тренування і псувати настрій. По-друге, неякісні та незручні речі та взуття можуть призвести до травм та дискомфорту. Тому до вибору спортивної форми варто підходити відповідально.

попередня статтяЕксперти розповіли, чим корисна сочевиця
наступна стаття5 продуктів, які допоможуть досягти рельєфного тіла
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я