Вчені назвали кілька ключових звичок довгожителів

0
Вчені назвали кілька ключових звичок довгожителів
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

За даними Національного інституту старіння (NIH), одна з ключових “особливостей” людей-довгожителів є самостійне виконання рутинних справ, що потребує фізичної активності.

Експерти відзначають, що довге життя може бути приємним тільки в тому випадку, якщо людина має досить хороше здоров’я, щоб насолоджуватися нею. Фахівці з NIH назвали чотири ключові звички, які не лише підвищують шанси стати довгожителем, а й сприяють здоровому старінню.

Фізична активність. Вчені констатують, що регулярні заняття спортом та фізичні вправи знижують ризик захворювань та інвалідності, які часто виникають із віком:

  • Вправи на рівновагу допомагають запобігти падінням, які є основною причиною інвалідності у літньому віці.
  • Силові вправи допомагають наростити м’язи, знижують ризик остеопорозу.
  • Вправи на розтяжку корисні для збереження гнучкості тіла.
  • Крім тренувань, дуже корисна повсякденна діяльність, що змушує людину бути рухливою.

«Повсякденні заняття – наприклад, прогулянки, робота в саду, підйом сходами замість ліфта – можуть суттєво вплинути на ваше здоров’я у довгостроковій перспективі», – зазначають дослідники.

Збереження здорової ваги. Звичка підтримувати себе у належній формі захищає від ожиріння, яке є пусковим механізмом хвороб, що вкорочує життя. Люди з ожирінням наражаються на більший ризик розвитку діабету 2 типу, гіпертонії, серцевих захворювань, інсульту, деяких видів раку.

Їжа з низьким глікемічним індексом. Їжа грає важливу роль у старінні людей. Встановлено, що довгожителі активно вживають злаки з високим вмістом клітковини, нежирні молочні продукти, фрукти та овочі, бобові. Дані продукти зазвичай мають низький глікемічний індекс, що допомагає приборкати надмірний апетит, стабілізує рівень цукру в крові.

«Поживні речовини, які отримують при правильному харчуванні, допомагають зберегти м’язи, кістки, органи та інші частини тіла сильними протягом усього життя», – стверджують експерти з NIH.

Заняття до душі. До списку ключових навичок довголіття вчені також внесли «пристрасть до занять, які подобаються, приносять приємні емоції, психологічний комфорт». У довгожителів практично завжди є хобі.

ДЖЕРЕЛОNIH
попередня статтяОнколог розвіяв найпоширеніші міфи про рак
наступна статтяЕксперти розповіли, як SPA-процедури вливають на здоров’я
Незвичне поєднання: головний редактор розділу “Фітнес” і садівник-аматор з цікавим багажем знань. Розповім все про здоровий спосіб життя, а також поділюсь секретами вирощування здорового урожаю.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я