Експерти назвали 10 причин, чому краще почати тренуватися раніше

0
Експерти назвали 10 причин начати тренуватися раніше
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Коли найкраще тренуватися? Всі ми різні, і «правильний» час для тренувань залежатиме від ваших уподобань, способу життя, розкладу та особливостей організму. Комусь зручніше займатися у першій половині дня, а хтось воліє тренуватися увечері. І нехай універсальної відповіді не існує, ранкові тренування можуть мати деякі переваги, про які йтиметься у цій статті.

Менше відволікаючих факторів

На ранкових тренуваннях ви зазвичай менше відволікаєтеся. Якщо ви недавно прокинулися, ви ще не склали свій список справ на день. Крім того, менше шансів, що вас турбуватимуть телефонні дзвінки, текстові повідомлення та електронні листи. Чим менше факторів, що відволікають, тим вище ймовірність завершення тренування.

Ні спеці

Влітку ранкові тренування на свіжому повітрі будуть комфортнішими, оскільки найспекотніша частина дня припадає на період з 10 до 15 годин. Якщо ви віддаєте перевагу активному відпочинку, найкраще займатися рано вранці, особливо в дуже спекотні дні.

Вибір здоровішої їжі

Раннє ранкове тренування може задати тон для здоровішого дня. В одному дослідженні 2680 студентів виконали 15-тижневу програму вправ. Щотижня вони мали три 30-хвилинні кардіо-тренування. Студентів не просили міняти режим харчування. Тим не менш, ті, хто дотримувався програми, вибирали здоровішу їжу, наприклад, менше вживали червоного м’яса та смаженої їжі. І хоча це дослідження не перевіряло найкращий час дня для тренувань, результати показують, як вправи можуть сприяти більш усвідомленому харчуванню. Раннє тренування здатне спонукати вас робити здоровіший вибір протягом дня.

Більше енергії

Регулярні вправи відмінно підходять для підвищення енергії і зниження втоми. Коли ви тренуєтеся, кисень та поживні речовини потрапляють у ваше серце та легені. Це покращує вашу серцево-судинну систему та загальну витривалість. Виконуючи вправи вранці, ви можете почуватися енергійнішим протягом дня.

Найкраща концентрація

Фізична активність також покращує увагу та концентрацію, незалежно від того, коли ви нею займаєтеся. Але якщо у вас є проблеми з концентрацією уваги протягом дня, ранкове тренування може бути вашою “палочкою-виручалочкою”. В одному дослідженні було показано, що вправи на початку дня покращують увагу, візуальне навчання та здатність приймати рішення.

Найкращий настрій

Фізична активність – природний засіб від стресу. Під час вправ ваш мозок виробляє більше ендорфінів – нейромедіаторів, що забезпечують гарне самопочуття. Це також відволікає від тривожних думок. Ранкова зарядка – чудовий спосіб розпочати день на позитивній ноті. Ви також можете відчувати, що виконали одне із своїх забов’язань і це подарує вам оптимістичніший настрій на весь день.

Підвищення загальної активності

Переваги раннього тренування не припиняються вранці. Відповідно до досліджень, ранкові тренування пов’язані з великою кількістю рухів протягом дня. Після 45 хвилин ходьби вранці учасники показували збільшення фізичної активності протягом наступних 24 годин. Якщо ви прагнете вести активніший спосіб життя, ранкові вправи можуть допомогти вам у цьому.

Контроль рівня глюкози у крові

Фізична активність – важлива частина лікування цукрового діабету 1 типу (ЦД1). Але тренування людей із ЦД1 пов’язані з певними ризиками: фізичні вправи можуть провокувати розвиток гіпоглікемії (низького рівня глюкози у крові). Дослідження показують, що порівняно з денними заняттями ранкові тренування становлять менший ризик гіпоглікемії після фізичної активності.

Контроль за артеріальним тиском

Фізична активність – один із кращих способів природним чином контролювати гіпертонію. Але вправи зранку можуть мати додаткову перевагу: у ході одного дослідження було виявлено, що найбільш сприятливі зміни артеріального тиску відбувалися у дні тренувань, о сьомій годині ранку.

Поліпшення сну

Раннє тренування може бути тим, що вам потрібно, щоб почати добре висипатися. Деякі люди краще сплять у ті дні, коли тренувалися о сьомій ранку. Згідно з одним дослідженням, після ранкового тренування учасники більше часу проводили в глибокому сні і менше прокидалися вночі. Їм також потрібно менше часу, щоб заснути. Вранішні вправи на свіжому повітрі пропонують ще більше переваг, пов’язаних зі сном: вплив світла на початку дня може сприяти підвищенню рівня мелатоніну в нічний час.

попередня статтяЧому вага стоїть на місці: розбираємо основні причини
наступна статтяІлон Маск назвав себе «наполовину китайцем»
Незвичне поєднання: головний редактор розділу “Фітнес” і садівник-аматор з цікавим багажем знань. Розповім все про здоровий спосіб життя, а також поділюсь секретами вирощування здорового урожаю.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я