Як скинути зайву вагу та привести себе у форму за допомогою звичайної ходьби

0
Як скинути зайву вагу та привести себе у форму за допомогою звичайної ходьби
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Якщо ви хочете залишатися у формі та бути здоровим, важливо регулярно займатися спортом. Хороша фізична форма може знизити ризик розвитку серцевих захворювань, діабету та раку. Крім цієї вправи також можуть бути корисними для контролю вашої ваги.

Піші прогулянки – відмінна форма фізичної активності, яка безкоштовна, має низькі ризики та доступна більшості людей. Видання Men’s Health вже писало, що ходьба пішки – це одна з найпростіших форм вправ, яку варто включити у своє повсякденне життя заради здоров’я та гарного самопочуття. У цій статті ми розповімо, як частіша ходьба може допомогти скинути зайву вагу.

Ходьба спалює калорії

Щоб схуднути, потрібно спалювати більше енергії, ніж ви споживаєте. Люди, які фізично активніші, витрачають більше калорій, ніж люди, які ведуть малорухливий спосіб життя. Однак у сучасних умовах життя та роботи ми проводимо більшу частину дня сидячи, особливо якщо у нас є робота в офісі. На жаль, малорухливий спосіб життя може не тільки сприяти збільшенню ваги, а й підвищити ризик виникнення проблем із здоров’ям.

Завдяки ходьбі пішки можна спалити більше калорій. Фактично, ходьба на півтора кілометри спалює приблизно 100 калорій, залежно від вашої статі та ваги. Щоб збільшити інтенсивність ходьби та спалити ще більше калорій, спробуйте ходити маршрутами з пагорбами або невеликими ухилами.

Допомагає зберегти м’язову масу

Коли люди скорочують кількість калорій і худнуть, часто втрачають не тільки жир, але і м’язи. Це може бути контрпродуктивним, оскільки м’язи метаболічно активніші, ніж жир. Це означає, що збільшення м’язової маси допомагає спалювати більше калорій щодня. Фізичні вправи, у тому числі ходьба, можуть допомогти протидіяти цьому ефекту, зберігаючи м’язову масу під час схуднення.

Збереження м’язової маси допомагає зберігати швидкості метаболізму на належному рівні, що спрощує підтримку ваших результатів. Більш того, регулярні вправи можуть зменшити вікову втрату м’язів, допомагаючи зберегти більше м’язової сили та функції у пізніші роки.

Ходьба зменшує жир на животі

Накопичення великої кількості жиру навколо талії пов’язане з підвищеним ризиком таких захворювань, як діабет 2 типу та хвороби серця. Вважається, що чоловіки з обхватом талії понад 102 сантиметри страждають на абдомінальне ожиріння, що розцінюється як ризик для здоров’я. Один із найефективніших способів зменшити жир на животі – раціональне харчування у поєднанні з регулярними вправами (зокрема ходьба).

Одне дослідження показало, що люди, які дотримуються дієти з контрольованим споживанням калорій, які ходили по годині п’ять разів на тиждень протягом 12 тижнів, змогли зменшити обхват талії на кілька сантиметрів, а також втратити більше тілесного жиру в порівнянні з тими, хто дотримувався лише однієї дієти.

попередня статтяЕксперти назвали 5 корисних для здоров’я властивостей холоду
наступна стаття6 зірок, які стали красивішими після зміни форми підборіддя
Незвичне поєднання: головний редактор розділу “Фітнес” і садівник-аматор з цікавим багажем знань. Розповім все про здоровий спосіб життя, а також поділюсь секретами вирощування здорового урожаю.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я