Експерти розповіли, як підвищити витривалість за допомогою сміху

0
Експерти розповіли, як підвищити витривалість за допомогою сміху
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Елітний марафонець Еліуд Кіпчоге, посміхається під час бігу. Навіть можна подумати, що настільки він самовдоволений — просто насолоджується своєю перевагою. Насправді це науково обґрунтована стратегія, що допомагає йому розслаблятися та зберігати позитивний настрій під час найтяжчого забігу.

Подробиці

Дослідники з Університету штату Джорджія виявили, що додавання пауз сміху до тренувальної програми значно підвищує аеробну витривалість. Досліджувана група тиждень проводила 45-хвилинні тренування, які включали регулярні «сміхові» інтервали. Сміх і хихикання не тільки розслабляли м’язи, допомагаючи їм відновитися після попередніх навантажень і “готували” їх до наступних, а й покращували циркуляцію крові.

У дослідженні Оксфордського університету також виявили, що сміх підвищує больовий поріг (в середньому на 10 відсотків). Механізм, на думку авторів, такий: коли ми веселимося, активізується ендорфінова система, яка відіграє важливу роль у знеболюванні. Отже, 15 хвилин сміху значно підвищують больовий поріг людини.

Ми, звичайно, не пропонуємо лоскотати партнера, коли ви його страхуєте під час виконання деяких вправ, але все ж таки спробуйте якось увімкнути на пробіжці веселий подкаст або виступ сатирика замість звичайного плейлиста. Можливо, сміх — не найкращі ліки, але як засіб підвищення працездатності він точно спрацьовує.

попередня статтяДієтолог назвала натуральні вітаміни, які допоможуть зміцнити імунітет узимку
наступна статтяТренування з похмілля може завдати більше шкоди, ніж користі
Незвичне поєднання: головний редактор розділу “Фітнес” і садівник-аматор з цікавим багажем знань. Розповім все про здоровий спосіб життя, а також поділюсь секретами вирощування здорового урожаю.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я