...
ГоловнаКулінаріяЗелена цибуля на зиму в олії

Зелена цибуля на зиму в олії

Підпишіться на нас:

Тепла осінь дарує багато зеленої цибулі на городі. Якщо ви не знаєте, що з нею робити і не встигаєте відразу їсти, то спробуйте приготувати на зиму в олії. Таку цибулю можна буде дістати з банки відразу до салату чи як цікаву закуску до основної страви.

Подробиці

Для приготування візьміть: свіжозрізану, молоду зелену цибулю, сіль, олію рослинну,
столовий оцет 9%.

Спочатку підготуйте банки, бажано брати 250 мл або 500 мл: вимийте їх із содою, обдайте холодною водою. Стерилізуйте банки звичним для вас способом: в духовці протягом 5-10 хвилин чи потримайте 3-5 хвилин на носику чайника з окропом. В окремій посудині прокип’ятіть металеві кришки.

Підготуйте зелену цибулю: промийте стебла, видаліть пошкоджені чи жовті частинки, відріжте хвостики, викладіть на сухе рушник та обсушіть.

У кожну банку наріжте до шийки цибулю, засипте сіллю – по 10 ч.л. на шар 2-3 см. Повторюйте шарування, доки не заповните по вінця банку.

Бажано при цьому притовчувати цибулю, щоб виділявся сік.  Для заливки на одну банку треба 4 ст. л. рослинної олії та 1 столова ложка (9%) оцту. Олію доведіть до кипіння, додайте оцет, залийте банку і закатайте кришкою.

Зберігати краще після повного охолодження в холодильнику.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як врятувати переперчену страву: 10 кулінарних хитрощів

Не всі люблять занадто гострі страви, тому надлишок перцю може зіпсувати вам обід чи вечерю. Переперчити страву легко....

Ці огірки точно краще не консервувати: простіше одразу викинути

Молоді господині помиляються, коли обирають огірки виключно за якістю плодів. Багато чого в цій справі залежить від сорту. Наприклад,...

Відмінний рецепт квашених солоних огірків на зиму

Саме час подбати про запаси овочів, які вирощені на власній грядці. В теплицях вже є урожай огірків, скоро...

Сухі котлети: помилки, через які вони такими виходять

Що додати до котлет, щоб вони були не сухими, а соковитими? Це питання, яким задаються недосвідчені господині. М'ясо дуже...