Соус з хріном за 5 хвилин до страв з м’яса чи пельменів

Помірно гострий та приємний на смак — соус з хріном має виразний смак та аромат. В сезон заморозьте хрін, щоб в будь-який момент можна було його приготувати. М’ясні страви гармонійно поєднуються із ароматним соусом. Риба та холодець також заграють іншими смаками із таким доповненням.

Інгредієнти для соусу

  • хрін — 100 г;
  • майонез — 300 мл;
  • цукор — 10 г;
  • сіль — 5 г;
  • чорний перець;
  • лимонний сік — 20 мл.

Як приготувати

Рецепт та процес приготування найпростіші, тому особливих кулінарних навичок не знадобиться. Робота починається з очищення хріну та його перетворення у кашоподібну консистенцію. Отриману ароматну масу з’єднайте з майонезом.

До майонезної суміші з хріном додайте лимонний сік, перець, цукор та сіль. Спробуйте на свій смак. Можливо ви захочете щось додати чи скорегувати для себе. Готово? Тепер розлийте соус в чисті баночки. З цього переліку продуктів виходить 400 мл соусу.

Зберігайте соус у холодильнику або холодному льоху. Термін зберігання максимум 4 місяці.

Цей соус простий. Але він дуже запам’ятовується смаковими рецепторами. І кожен раз, коли перед вами буде на тарілці відбивна, шинка, стейк, смажена курка чи холодець, картопля чи макарони, ви будете згадувати про нього. Запасайтесь хріном, щоб могли зробити соус за 5 хвилин до вечері. Смачного!

Пугачова Людмила
Пугачова Людмила
Диплом редакторки переміг диплом економістки, відкривши в душі любов до текстів, а не до розрахунків та формул. Авторка матеріалів для сайтів, блогів, інтернет-магазинів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин